Scholz Washington’a Gidiyor

Scholz Washington’a Gidiyor

ABONE OL
14:44 - 06/02/2022 14:44
Scholz Washington’a Gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya Başbakanı Olaf Scholz Ukrayna konusunda Başkan Joe Biden’la görüşmek için Washington’a geliyor. Almanya’nın Rusya’ya yönelik tavrının eleştirilere hedef olduğu bir dönemde ziyaret gerçekleşiyor.

Scholz daha önce Moskova’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda ağır bir bedel ödeyeceğini söylemişti ancak hükümeti Ukrayna’ya silah göndermeyi ve Avrupa’nın doğusunda askeri varlığın arttırılmasını reddediyor. Berlin ayrıca Rusya’ya yönelik hangi yaptırımlara destek vereceğini de tam olarak açıklamış değil.

Almanya’nın bu politikaları hem ülke dışından hem ülke içinden eleştirileri de beraberinde getiriyor.

Amerika’da bazı Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörler bu politikayı açıkça eleştiriyor.

Alman yetkililer ülkenin üzerine düşeni yaptığnı belirtse de Almanya’nın Washington Büyükelçisi Emily Haber’in Berlin’in Washington’da güvenilmez ortak olduğu yönünde gösterildiğini ülkenin başkentine aktardığı kamuoyuna yansımış durumda.

Eleştirilerin önemli bir bölümü de Almanya’ya Rusya’dan doğal gaz akışını iki katı kadar arttıracak olan Kuzey Akım 2 boru hattıyla ilgili.

Proje bitti ancak hala operasyonel hala gelmedi. Amerika projeye başından beri karşı ama Almanya’da iktidardaki Sosyal Demokratlar boru hattına önemli oranda destek veriyor.

Bu gündemle Scholz Başkan Joe Biden ve Kongre üyeleriyle yeni haftanın ilk gününde görüşecek.

Scholz, basın toplantısı düzenleyecek ve çeşitli televizyon kanallarına mülkatlar verecek. 63 yaşındaki Scholz’ün performansı Amerika-Almanya ilişkileri üzerinde önemli etkileri olabilir.

Almanya’nın geçen hafta Ukrayna’ya 5 bin miğfer gönderme kararı alay konusu olmuştu.

Ukrayna Almanya’dan önemli oranda daha fazla askeri yardım istiyor. Bununla birlikte bazı Alman politikacılar Rusya’ya yönelik daha fazla yaptırımın tartışılmasının çatışmaya neden olabileceğini ve Avrupa’nın şu sıralar yüksek olan gaz fiyatlarını daha da arttırabileceğini belirtiyor.

Amerikan Enstitüsü’nden Jeff Rathke, Scholz’ün ziyareti sırasında Almanya’nın Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığına bağlı olduğunu göstermek zorunda olduğunu kaydediyor. Rathke, bunun sadece geçmişte neler yapıldığıyla ilgili olmadığını, bugünle ilgili olduğunu kaydediyor.

VOA tarafından geçilen Scholz Washington’a Geliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Scholz Washington’a Geliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Scholz Washington’a Geliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.