Savcılık Senatör Menendez’in rüşvet davasıyla ilgili yeni bir iddianame daha hazırladı

Savcılık Senatör Menendez’in rüşvet davasıyla ilgili yeni bir iddianame daha hazırladı

ABONE OL
23:55 - 06/03/2024 23:55
Savcılık Senatör Menendez’in rüşvet davasıyla ilgili yeni bir iddianame daha hazırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’li senatör Bob Menendez ve eşi hakkında devam eden rüşvet davasıyla ilgili yeni bir iddianame hazırlandığı ortaya çıktı. Yeni iddianamede Menendez çiftine yönelik aralarında adil yargılamayı engelleme girişimi de dahil 18 ayrı suçlamada bulunuluyor.

ABD Senatosu üyesi ve eski Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Menendez, hali hazırda yargılandığı davada, bazı işadamlarından yüz binlerce dolar alarak haklarında yürütülen kolluk soruşturmalarını engellemek ve yasadışı olarak Mısır hükümetinin ajanı gibi hareket etmekle suçlanmıştı. Davanın 6 Mayıs’ta Manhattan Federal Mahkemesi’nde görülmesi planlanıyor.

Yeni iddianamede New Jersey Senatörü’nün eski avukatlarının savcılıkla yaptıkları görüşmelerde, 2022 yılına kadar Menendez’in farklı işadamlarının eşine yaptıkları ödemelerden haberdar olmadığını ve bunları kullanılan krediler olarak sandığını söyledikleri belirtiliyor.

Savcılık yeni iddianamede, avukatların iddia ettiği gibi Menendez’in satın alınan araç ve evler için yapılan bu ödemelerden haberdar olmadığının doğru olmadığını aksine bunları bildiğini ve bunların da kredi değil kendilerine verilen rüşvet ödemeleri olduğunu belirtti.

Menendez ise tüm bu iddialara karşı çıktı ve savcılığın kendisini pes ettirmeye çalıştırdığını öne sürdü. Menendez yaptığı açıklamada, “Hükümet uzun zamandır eşime verilen kredileri – rüşvet değil – öğrendiğimi ve geri ödenmesine yardımcı olduğumu biliyor. Masumum ve ne kadar suçlamaya devam ederlerse etsinler bunu kanıtlayacağım” diye konuştu.

Menendez’in eşi son iddialar hakkında bir açıklama yapmadı ancak daha önce kendisi de suçlu olmadığını açıklamıştı.

Ancak Menendez çiftinin bu açıklamalarına karşın iddia edilen araba ödemesini yapan işadamı Jose Uribe, geçen hafta dolandırıcılık ve rüşvet suçlamalarını kabul etti.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında senatörün evine yapılan baskında yetkililer, Menendez’in dairesindeki kıyafetlerin içinde altın külçeleri ve para dolu zarflar bulmuşlar ve bunlar iddianamede yer almıştı.

Yine aynı iddianamede Wael Hana isimli işadamının Menendez ile Mısırlı yetkililer arasında toplantılar ayarladığı ve ABD’nin Mısır’a yapacağı askeri yardıma imza atması için senatöre baskı yaptığını söylediler.

Savcılık, Senatör Menendez’in bu istekleri yerine getirmesi karşılığında Hana’nın Menendez’in eşi Nadine Menendez’e kendi kontrolündeki bir şirketten maaş ödemeleri yapmaya başladığını belirtti. Hana’ysa suçlamaları reddetti.

Savcılar ayrıca Ocak ayında Menendez hakkında daha kapsamlı bir iddianame hazırlayarak senatörü, New Jersey’li bir işadamının Katarlı bir şirketten de yatırım almasına yardımcı olmakla suçladılar.

Menendez, kendi partisinden gelen baskılara da bugüne dek direndi ve senatörlük görevinden istifa etmedi.

VOA tarafından geçilen Savcılık Senatör Menendez’in rüşvet davasıyla ilgili yeni bir iddianame daha hazırladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Savcılık Senatör Menendez’in rüşvet davasıyla ilgili yeni bir iddianame daha hazırladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Savcılık Senatör Menendez’in rüşvet davasıyla ilgili yeni bir iddianame daha hazırladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.