Sarp Yat`a Uluslararasi tasarim ödülü

ABONE OL
13:47 - 08/03/2019 13:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Serbest Bölgesi’nde faaliyette bulunan ve kendi sektöründe uluslararası ödüller kazanan mega yat üreticisi Sarp Yachts, 2018’de yapımına başlanan iki yat projesiyle de tasarım dünyasının en prestijli ödülü  sayılan ”German Design Award 2019” da iki ayrı ödül birden kazandı.

Sarp Yachts Tersane Müdürü Emre Şandan yaptığı açıklamada, Antalya Serbest Bölgesinde 3 bin 500 metrekare kapalı, 8 bin metrekare  toplam alanda faaliyetini sürdüren tersanede, yat sahibinin tüm ihtiyaç ve taleplerini karşılayabilecek, özel imalat, süper lüks ve mega yatlar tasarlayıp ürettiklerini belirtti.

SARP YACHTS’ın, azami 80 metre uzunluğa kadar tekne üretebilecek bir alt yapı ve yönetim sistemiyle birlikte, üretim ve mühendislik kapasitesine sahip olduğunu anlatan Şandan, şunları kaydetti.

”Tersanemizde mega yat üretiminde dünyanın ilk sırasında yer alan bağımsız kalite denetleme kuruluşu ABS (American Bureau Shipping) denetiminde ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001 OHSAS kalite sistemleri oluşturuldu. Bu 3 kalite belgesini işletmesinden dolayı Entegre Yönetim Sistemi’ne sahip Antalya Serbest Bölgesindeki ilk ve tek, Türkiye’de iki yat tersanesinden biri olan SARP YACHTS, kendi sektöründe dünyanın en prestijli ödüllerini de kazandı.”

İKİ SÜPER YAT  

İtalyan Hotlab firması tarafından dizaynı yapılan 60 metre uzunluğundaki Nacre’nin imalatına 2018’de başlandığını ifade eden Emre Şandan,şöyle devam etti.

Nacre incinin ana maddesini oluşturan inciye mükemmel kristal parlaklığını veren sedef anlamına gelmektedir. Sarp Yachts, bu son derece değerli, güçlü ve dayanıklı hazineden esinlenerek yeni nesil yatı tasarladı.

Nacre her türlü lüks ve konforu hayal edebileceğiniz gösterişli bir yat. Teknolojik yenilikleri ve kusursuz el işçiliğiyle birleşerek sedefin parlak nazik katmanlarını teknenin genelinde yansıtıyor. Yatın dış dizaynı her dem tazeliğini koruyacak, hiç eskimeyecek bir yaklaşımda zarif, spor, modern ve klasik arasında bir denge sağlanmış. Yatın arka havuzluğunda yer alan 90 metrekare beach club, sancak ve iskele her iki taraftan açılan 6 metrelik kapaklarıyla, sahibine konforlu bir deniz keyfi sunuyor. ”

Nacre yatın 12 misafir kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Emre Şandan, şöyle devam etti.

”Ana güvertede konumlanmış tam genişlikte, ayrı çalışma ofisi, bay ve bayan için ayrı giyinme odaları, gövde açılır balkonu, bay ve bayan için ayrılmış banyo alanlarıyla, tekne sahibi kamarası mevcut. Teknede alt güverteden, güneşlenme güvertesine kadar hizmet veren cam bir asansör yer alıyor. Teknede 2 adet havuz var.

XSR SERİSİ: XSR 85 ÇEVRE KİRLİLİĞİ YARATMIYOR

Yeni Nesil Hibrit Motor yat serisinin, Türkiye yat inşa sektörünün lokomotifi Antalya Serbest Bölgesinde yenilikçi vizyon ile adından hep övgü ile söz ettiren Sarp Yachts’ın en büyük projelerinden biri olduğunu anlatan Şandan, bu serinin ilk teknesi olan XSR 85’in üretimine de 2018’de başlandığını bildirdi.

Sarp Yachts’ın su ve hava kirliliğine karşı yat inşa sektöründe yenilenebilir enerji kullanımı, fosil yakıtlardan dolayı oluşan çevre kirliliğinin azaltılması ve dünyadaki en yeni teknolojilerin takibi ve uygulanmasında farkındalık yaratarak yeni bir seri üretmeyi hedeflediklerini vurgulayan Şandan, sözlerini şöyle sürdürdü.

”Paralel hibrit sevk sistemi teknelerde gürültü, vibrasyon ve emisyon değerlerini minimuma indirecek ve operasyon giderlerini azaltacak.  XSR serisi teknelerde zaman geçirmek için çevre dostu yol sunuyor. Kombin bir şekilde çalışan elektrik ve içten yanmalı motorların kümülatif emisyon değeri yaklaşık yüzde 50 oranında azaltılıyor.

Gövde dizaynını ise Hollandalı Van Oossanen firması patentli Hızlı Deplasman Gövde Formunu bir diğer adıyla FDHF’yi geliştirdi.   XSR serisi tekneler elektrik tahrik sistemini kullanarak, yavaş seyirlerde neredeyse sıfır maliyetle tekneyi kullanma olanağı sunuyor. Elektrikli motorların bakım periyodu, içten yanmalı motorlardan daha uzun olduğundan tekne sahibine düşük bakım süresi ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Elektrik motorları egzoz gazı olmadan sessizce çalıştığında Sarp Yachts yeni XSR serisi, denizin sesini dinleyebileceğiniz maksimum huzur ve sakinliği sunuyor. Motor gücü ile  XSR teknelerinde en yüksek manevra kabiliyeti ile etkin ve güçlü bir seyir gerçekleştiriyor.”

TASARIM ÖDÜLÜ

Sarp Yachts, Nacre ve XSR Serisi XSR 85 yeni projeleriyle, tüm sektörlerde tasarım dünyasının Oscar’ı kabul edilen The German Design Award 2019‘da iki ödüle layık görüldü.

Alman Tasarım Konseyi (German Design Council) tarafından düzenlenen ve tasarım alanında yenilikçi ve öncü fikirlerin yarıştığı German Design Award 2019’ da, Türk tasarım şirketi Red Yacht Design tarafından dizayn edilen yeni nesil hibrit motor yat serisinin ilk teknesi XSR 85,  ‘Special Mention’ ödülünü alırken, İtalyan Hotlab firması tarafından tasarlanan teknolojik üstünlüğü ve benzersiz el işçiliği ile göz kamaştıran Nacre 60′ da,  ‘Winner’ ödülü sahibi oldu.

Sarp Yatchs’ın ödülü geçen ay düzenlenen Uluslararası Frankfurt Fuarı’ndaki törenle verildi.

GERMAN DESİGN AWARD

Bu yıl 49. kez düzenlenen ve dünyanın pek çok farklı ülkesinden katılımın olduğu yarışma, Almanya devlet desteği ile 1969 yılında sanayi, üretim ve tasarım kültürünü desteklemek amacıyla kurulmuştur.

German Design Award tarafından değerlendirmeye alınan ürünler, başvuru sistemiyle değil, dünyanın farklı ülkelerinde önde gelen tasarım uzmanlarından oluşan bağımsız jüri üyeleri tarafından belirleniyor. Ödüle aday gösterilmesinin dahi büyük bir önem taşıdığı yarışmada kazanan ürünler, tasarım kalitesini global markete kanıtlamış kabul ediliyor.

ULUSLARARASI ÖDÜLLER

SARP YACHTS’ın ilk süper yatı LA PASSION, süperyat dünyasının en prestijli ödülü olan World Superyachts Awards 2017, 500 groston altı, 43 metre ve üzeri Deplasman motor yat kategorisinin kazananı oldu ve Neptün Heykelciğini Türkiye’ye kazandırmanın  gururunu yaşadı.

Sarp Yachts’ın aldığı uluslararası ödüller şöyle:

– German Design Award 2019 – Winner Nacre 60 – Aviation, Maritime and Railway

– German Design Award 2019 – Special Mention XSR 85 – Aviation, Maritime and Railway

-Design Awards And Competition 2018 – Golden Winner Nacre – Yacht and Marine Vessel Design Award

– Design Awards And Competition 2018 – Bronze Winner XSR 85, Yacht and Marine Vessel Design Award

-A’Design Award 2017 – Winner Aouda 63 – Yacht and Marine Vessel Design Category

– A’Design Award 2075 – Winner Aouda 63- Interior Space and Exhibition Design Category

-The World Superyacht Awards 2017 – Winner La Passion – Displacement MY of below 500GT – 43m and above

– The ShowBoats Design Awards 2017 – Finalist La Passion – Best Exterior Design & Styling – MY below 48m

-The ShowBoats Design Awards 2017 – Finalist La Passion – Best Interior Layout Design – MY below 500GT

-The ShowBoats Design Awards 2017 – Finalist La Passion – Most Innovative MY

– World Yachts Trophies 2016 – Winner La Passion – Revelation of the Year

– Composite Manufacturers Association 2015 – Winner La Passion- Most Innovative Product in Yacht Category

– Design Et Al International Yacht & Aviation Awards 2015 – Winner La Passion- Concept over 40m Yachts

– A’Design Award 2015 – Winner La Passion – Yacht and Marine Vessel Design Category

– A’Design Award 2015 – Winner La Passion – Interior Space and Exhibition Design Category

– Design Et All International Yacht & Aviation Awards – Winner Sarp 40mt Classic – Concept up to 40m Yachts

-Business Initiative Directions Frankfurt – Winner Sarp Yachts- The Arch of Europe International Quality Award.

ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.