Şarkıcı Gülşen Hakkında Soruşturma

Şarkıcı Gülşen Hakkında Soruşturma

ABONE OL
11:35 - 25/08/2022 11:35
Şarkıcı Gülşen Hakkında Soruşturma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı şarkıcı Gülşen hakkında İmam Hatiplilerle ilgili söylediği sözleri dolayısıyla,”halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan resen soruşturma başlattı.

Diyanet İşleri Başkanı ve AKP’liler sosyal medya hesaplarından Gülşen’e tepki göstererek, sanatçının sözlerini kınadı.

Başsavcılık, şarkıcı Gülşen ‘in konser verdiği sırada sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesi kapsamında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan resen soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Başsavcılıkça, Gülşen’in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmesi talimatı da verildi.

“Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum” ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından, “Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir. Toplumun belirli bir kesimini ‘sapıklık’ iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır. Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir” açıklamasında bulundu.

“Kimsenin haddi değildir”

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da sosyal medya hesabından, Gülşen’in sözlerini kınadı.

Kurtulmuş, “Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici, aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir” ifadelerini kullandı.

Gülşen’in önceki akşam sahnedeyken “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” dediği görüntüler basına ve sosyal medya platformlarına yansımıştı.

Sosyal medya platformu Twitter’da “Gülşen tutuklansın” etiketinin popüler etiketler arasında yer alması dikkat çekti.

VOA tarafından geçilen Şarkıcı Gülşen Hakkında Soruşturma haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Şarkıcı Gülşen Hakkında Soruşturma haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Şarkıcı Gülşen Hakkında Soruşturma haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.