Salvini, fındık Türkiye’den geldiği için Nutella yemeyecekmiş

Salvini, fındık Türkiye’den geldiği için Nutella yemeyecekmiş

ABONE OL
05:16 - 07/12/2019 05:16
Salvini, fındık Türkiye’den geldiği için Nutella yemeyecekmiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Irkçı ve göçmen karşıtı sözleriyle bilinen İtalya’nın eski İçişleri Bakanı Salvini, fındıklarını Türkiye’den ithal ettiği için artık Nutella markasını tüketmeyeceğini söyledi.

İtalya’nın aşırı sağ muhalefet partisi lideri ve eski İçişleri Bakanı Matteo Salvini, artık Nutella yemeyeceğini söyledi.

“Yerli malı” övmeyi siyasal faaliyetlerinden biri haline getiren milliyetçi Salvini, “Ben artık değiştim, Nutella’nın Türk fındık kullandığını keşfettiğim ve İtalyan ürünlerini kullanan şirketlere yardım etmeyi tercih ettiğim için, İtalyan çiftçilere yardım etmek için İtalyan gıdalarını tercih ediyorum” dedi.

Salvini daha önce “vatanperverliğini” göstermek için İtalyan markası olan Nutella’yı yediği pozları sosyal medyaya yüklüyordu. Salvini, “yerli ve milli” olan Nutella’dan “fındıkların çoğunun İtalya’dan değil, Türkiye’den geldiğini” öğrenmesi üzerine vazgeçtiğini duyurdu.

Ravenna’daki bir mitingde konuşan Lig partisi lideri Salvini Nutella’dan artık zevk almadığını söyleyerek bundan sonra Ferrero’ya ait ürünleri yemeyeceğini açıkladı.

Il mio Santo Stefano comincia con pane e Nutella, il vostro??? pic.twitter.com/dvYLTaKiZj

— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) December 26, 2018

Santo Stefano’m (Noel’den sonraki gün) ekmekle ve Nutella’yla başlar, ya sizinki?

VAZGEÇEMEDİ

Salvini daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise Nutella’yı yemeye devam edeceğini açıkladı, ancak üreticiyi hammaddelerini İtalya’dan almaya çağırdı. “Ferrero’ya bir talep: çiftçilerimize yardım etmek için şekerden fındıklara kadar İtalyan ürünleri satın alın!” dedi.

Per addolcire la giornata, una fetta di pane e Nutella con una richiesta alla Ferrero: comprate ingredienti italiani, dallo zucchero alle nocciole, per aiutare i nostri agricoltori!
P.S. Domani Lega in oltre 1.200 piazze italiane, vi aspettiamo: #stopmes

— Matteo Salvini (@matteosalvinimi) December 6, 2019

Salvini, Nutella’ya olan çağrısını, göçmen kurtarma gemisi kaptanı Carola Rackete’yi hedef aldığı bir paylaşımın altına iliştirdi.

Salvini, sosyal medya hesaplarından yerli ürünleri yerken fotoğraflarını paylaşarak İtalyan milliyetçiliğine vurgu yapmaya çalışıyor, “İtalya” eşofmanları giydiği fotoğraflarda sık sık makarna, şarap ve pizza tüketirken gözüküyor.

BM Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre, Türkiye, küresel tedarikin yüzde 70’inden fazlasını oluşturan dünyanın en büyük fındık üreticisi. Türkiye 2017 yılında 439.000 ton üretirken, ikinci ve en büyük fındık tüketicisi olan İtalya 131.000 ton fındık üretti.

Salvini, hükümet ortağıyken koalisyon partnerine baskı yaparak tek başına iktidar olmayı denemişti ancak süreç sonucunda Salvini’nin Lig partisi hükümetten çekilmek zorunda kalmıştı.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.