“Salgın İnsani Yardıma Muhtaçların Sayısını Yüzde 40 Arttırdı”

“Salgın İnsani Yardıma Muhtaçların Sayısını Yüzde 40 Arttırdı”

ABONE OL
14:40 - 01/12/2020 14:40
“Salgın İnsani Yardıma Muhtaçların Sayısını Yüzde 40 Arttırdı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsü salgını dünyada insani yardıma ihtiyaç duyan kişi sayısını yüzde 40 oranında arttırdı. Bu çerçevede Birleşmiş Milletler, kabaca 35 milyar dolarlık kaynağa ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler ve Acil Yardım Koordinatörü Genel Sekreteri Mark Lowcock, dünya genelinde insani yardıma ihtiyaç duyan kişilerin sayısının arttığına işaret ederken “Eğer bu kişiler bir ülkede yaşıyor olsalardı bu dünyanın en kalabalık 5. ülkesi olurdu” dedi. Lowcock, Corona virüsü salgınının dünyada özellikle hali hazırda yoksullukla mücadele eden ülkelere ağır darbe indirdiğine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de salgın, küresel ısınma ve çatışmaların dünya genelinde İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra görülmüş en büyük insani krizi ortaya çıkardığını belirtti.

BM, 2021 yılında 34 ayrı insani yardım çalışmasıyla 56 ülkede toplamda 160 milyon kişiye yardım ulaştırmayı planladığını açıkladı.

Lowcock, 2021 yılı için BM’nin insani yardımlar için 35 milyar dolarlık kaynağa ihtiyaç duyduğunu belirtti. Özellikle başta Yemen olmak üzere Afganistan, Kuzeydoğu Nijerya, Güney Sudan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Burkina Faso’da açlık tehlikesine dikkat çekti.

Lowcock yaptığı açıklamada özellikle ülkede devam eden iç savaş nedeniyle Yemen’deki açlık tehlikesine de dikkat çekti. Yemen’de halkın yüzde 80’i ancak yardımlarla hayatta kalabiliyor.

VOA tarafından geçilen “Salgın İnsani Yardıma Muhtaçların Sayısını Yüzde 40 Arttırdı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Salgın İnsani Yardıma Muhtaçların Sayısını Yüzde 40 Arttırdı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Salgın İnsani Yardıma Muhtaçların Sayısını Yüzde 40 Arttırdı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.