Saldırılar ve Direniş Mariupol ve Harkiv’de Yoğunlaştı

Saldırılar ve Direniş Mariupol ve Harkiv’de Yoğunlaştı

ABONE OL
14:00 - 22/03/2022 14:00
Saldırılar ve Direniş Mariupol ve Harkiv’de Yoğunlaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın Ukrayna’daki saldırıları dördüncü hafta da devam ederken henüz Ukrayna’nın hiçbir büyük şehri teslim olmadı. Ukrayna, Rusya’nın saldırılarına direnmeye devam ediyor. Ancak nedenle son günlerde Rus güçleri, Ukrayna’daki şehir merkezleri ve doğrudan yerleşim yerlerini daha yoğun olarak hedef almaya başladı.

Tüm bu gelişmeler olurken ABD Başkanı Joe Biden, bir kez daha Rusya’nın kimyasal silah kullanabileceği uyarısında bulundu.

Ukrayna’da son haftalarda en sert çatışmalar Mariupol şehrinde devam ediyor. Şehirde sokakların hayatını kaybetmiş sivillerin cansız bedenleriyle dolu olduğu belirtiliyor. Bu esnada Rus ordusunun Harkiv’de de saldırılarını şiddetlendirdiği haberleri geliyor.

Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada, Rus güçlerinin güdümlü füzelerle özellikle altyapı tesislerini hedef almaya devam etmelerinin beklediği belirtildi.

Mariupol şehrinde bir Ukrayna askeri

Rusya’ysa bombardımanlar nedeniyle özellikle Mariupol ve Harkiv’de adeta bir harabe görüntüsü ortaya çıkmışken sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı iddialarını ısrarla reddediyor ve vurulan yerlerin, Ukrayna ordusu ve silahlı direnişçiler tarafından kullanılan tesisler olduğunu öne sürüyor.

Ukrayna, Rusya’nın “Mariupol’da direnişi sona erdirin” çağrısına da olumsuz yanıt verdi. Şehirden şu ana kadar açılan insani koridorlar aracılığıyla yaklaşık 3 bin kişi çıkış yapmayı başardı.

Avrupa Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya’nın kuşatması altındaki Mariupol şehrinde çok ağır savaş suçları işlendiğini söyledi. Çatışmalar nedeniyle 44 milyon nüfuslu Ukrayna’da en az 10 milyon kişi yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kaldı.

Harkiv sokaklarından da çatışma ve Rusya’nın bombardımanının yarattığı yıkıma dair haber ve görüntüler gelmeye devam ediyor. Şehirde sık sık büyük patlamalar duyuluyor.

Rusya’nın dün direnişçilerin kullandığı iddiasıyla Kiev’de de bir alışveriş merkezini vurması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

VOA tarafından geçilen Saldırılar ve Direniş Mariupol ve Harkiv’de Yoğunlaştı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Saldırılar ve Direniş Mariupol ve Harkiv’de Yoğunlaştı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Saldırılar ve Direniş Mariupol ve Harkiv’de Yoğunlaştı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.