Saldırı Tipi Silahları Yasaklayan Tasarıya Onay

Saldırı Tipi Silahları Yasaklayan Tasarıya Onay

ABONE OL
22:05 - 30/07/2022 22:05
Saldırı Tipi Silahları Yasaklayan Tasarıya Onay
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Kongresi’nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi silahlı saldırılarda kullanılan saldırı tipi tüfeklerin yasaklanmasına yönelik tasarıyı kabul etti. Tasarının Senato’da onaylanması olası görülmüyor.

Temsilciler Meclisi’nde Cuma akşamı yapılan ve büyük ölçüde parti çizgisinde olan oylamada tasarı 213’e karşı 217 oyla kabul edildi.

Tasarıya ilişkin tartışmanın yapıldığı oturumda söz alan Demokrat Kongre üyesi Lloyd Doggett, “Bir genç silahı biradan daha kolay alabiliyor. Kiliselerimizi, okullarımızı, alışveriş merkezlerimizi, eğlence yerlerimizi ve hemen hemen her yeri peşi sıra katliamlarla savaş alanına çevirdik” diye konuştu.

Yasağın süresi 2004’te dolmuştu

Demokratlar yıllardır saldırı silahlarına yönelik federal yasağın yenilenmesi için çalışıyordu. Yasak ilk olarak 1994’te getirilmiş ancak süresi 2004’te dolmuştu.

Cumhuriyetçilerse Demokratlar’ı Amerikalılar’a silah bulundurma ve taşıma hakkı veren Anayasa’nın 2. Ek Maddesi’ni hedef almakla suçlayarak böyle bir yasağın getirilmesine karşı çıkmıştı.

Saldırı tipi silahlar Amerika’da avcıların da sık kullandığı hafif yarı otomatik silahlar. Bu silahlar organ, kemik ya da kasa gelmesi halinde insan vücudunda ciddi yaralanmalara sebep olabiliyor.

Kongre geçtiğimiz ay da bazı güvenlik önlemlerini kapsayan yeni bir silah kontrolü yasasını onaylamıştı.

Başkan Joe Biden’ın imzasıyla yasalaşan tasarı silah satışı gerçekleşmeden önce daha sıkı güvenlik ve sicil kontrolunun yapılmasını öngörüyordu.

Senato’dan geçmesi olası görülmüyor

100 sandalyeli Senato’da Demokrat-Cumhuriyetçi dengesi 50-50. Demokrat Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in olası bir oylamada eşitliği bozma gücü bulunuyor.

Ancak Senato kuralları gereği çoğu yasa tasarısının ilerlemesi için en az 60 senatörün desteğine ihtiyaç var. Bu da Cumhuriyetçiler’in bir tasarının tartışılmasını bile engelleyebileceği anlamına geliyor.

VOA tarafından geçilen Saldırı Tipi Silahları Yasaklayan Tasarıya Onay haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Saldırı Tipi Silahları Yasaklayan Tasarıya Onay haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Saldırı Tipi Silahları Yasaklayan Tasarıya Onay haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.