‘‘Saldırı Terör Eylemi Olarak İncelenmiyor’’

‘‘Saldırı Terör Eylemi Olarak İncelenmiyor’’

ABONE OL
22:38 - 12/04/2022 22:38
‘‘Saldırı Terör Eylemi Olarak İncelenmiyor’’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

New York kentinde bir metro istasyonunda bu sabah yerel saatle 08.24’te düzenlenen silahlı saldırının terör bağlantısı olmadığı açıklandı. Emniyet Müdürü Keechant Sewell, silahlı saldırının şu an için terör saldırısı olarak değerlendirilmediğini belirtti. New York itfaiye teşkilatından yapılan açıklamada ise toplam 16 yaralı olduğu, bunların 10’unun silahla yaralandığı, beşinin durumunun ciddi ancak stabil olduğunu belirtildi. Diğer yaralanmaların duman ve panik nedeniyle olduğu kaydedildi.

Emniyet Müdürü Sewell şüphelinin eşgalini siyah erkek olarak verdi ve üzerinde yeşil inşaat yeleği ve gri renkte kapüşonlu kazak olduğunu belirtti. Polis, şehirde serbest dolaşan şüpheliyi ararken vatandaşlarla görgü tanıklarından yardım istedi.

Sewell, saldırının 36’ncı Cadde istasyonuna yaklaştığı sırada, metro treninin içinde başladığını, trenin içindeki bir kişinin gaz maskesi taktıktan sonra gaz bombası attığını, trenin içinin dumanla dolduğunu ve ateş açtığını belirtti. Sewell şüphelinin trenin kapısının açılmasıyla yolcuları platformda da kovaladığını aktardı. Emniyet Müdürü, saldırganın eylemi hangi motivasyonla gerçekleştirdiğine dair bilgi olmadığını belirtti.

New York Valisi Kathy Hochul da, New York’ta an itibariyle aktif silahlı saldırgan durumu olduğunu doğruladı. Hochul, New York’ta artan silahlı suçlara dikkat çekerek, ‘‘Daha fazla kitlesel silah saldırısı olmasın, daha fazla can kaybı yaşanmasın. Manşetlerde silahlı saldırı haberlerini okumaktan bıktık. Bunların hemen son bulması lazım’’ diye konuştu.

New York Belediye Başkanı Eric Adams ise kentin tüm güvenlik güçleriyle soruşturmayı sürdürdüğünü, saldırıyı yapan kişinin halen bulunamadığını kent sakinlerinin sakin olup, yetkililere güvenmesi gerektiğini belirtti. Adams geçtiğimiz günlerde COVID-19’a yakalandığı için izolasyondaydı, bu nedenle olay yerinde düzenlenen basın toplantısına katılamadı.

Sabah saatlerinde ilk olarak yerel basında daha sonra da ulusal basında çıkan haberlerde metroda silahlı saldırı düzenlendiği ve çok sayıda yaralının olduğu belirtilmişti. Olayın ardından bazı metro hatlarında ulaşım durdurulmuş, metro istasyonu yakınındaki okullarda eğitime ara verilmişti. Okul binalarına giriş çıkışların yasaklandığı, bazı okullarda öğrencilerin sığınaklara alındığı açıklanmıştı.

Brooklyn Sunset Park bölgesinde 36’ncı Cadde metro istasyonunda sabah işe gidiş saatinde yaşanan olayın ardından New York polis sözcüsü, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, polis memurlarının olaya müdahale ettiklerini belirtmişti.

New York polisi Twitter’dan yaptığı açıklamada, metro istasyonunda aktif patlayıcı bulunmadığını açıklamış, polis halka bölgeden uzak durması çağrısı yapmış ve görgü tanıklarının polis ile temas kurmasını istemişti.

Olay yerinden gelen video görüntüleri, ağır silahlı memurlarla onlarca polis ve acil durum aracının metro istasyonu çevresinde toplandığını gösteriyor.

36. Cadde istasyonunun dışında, Çin Mahallesi ve Özgürlük Anıtı manzarasıyla bilinen hareketli bölgede, yetkililer ondan fazla caddeyi trafiğe kapattı ve geniş bir alanı güvenlik kordonu altına aldı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Başkan Joe Biden’ın New York metrosundaki olayla ilgili bilgilendirildiğini söyledi. Psaki, Beyaz Saray’ın üst düzey yetkililerinin New York Belediye Başkanı Eric Adams ve New York Emniyet Müdürü Keechant Sewell ile temas halinde olduklarını, ihtiyaç halinde destek sunacaklarını belirtti.

Silahlı şiddetteki artışın dikkat çektiği New York’un metro sisteminde de son aylarda bir dizi saldırı yaşandı.

VOA tarafından geçilen ‘‘Saldırı Terör Eylemi Olarak İncelenmiyor’’ haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ‘‘Saldırı Terör Eylemi Olarak İncelenmiyor’’ haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ‘‘Saldırı Terör Eylemi Olarak İncelenmiyor’’ haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.