“Sabah erken kalkan Özgür efendiden rol çalıyor”

“Sabah erken kalkan Özgür efendiden rol çalıyor”

ABONE OL
16:56 - 10/03/2024 16:56
“Sabah erken kalkan Özgür efendiden rol çalıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İzmir’de düzenlenen mitingde CHP Genel Merkezi ve İzmir’deki CHP’li yerel yönetimi hedef aldı.

Gündoğdu Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitingde konuşan Erdoğan, “İzmir bir asır önce düşmandan kurtuldu ama eser ve hizmet fukaralarından epeydir yakasını kurtaramadı. İzmir ihmallerin pençesinden hep yerinde saydı. Yüzlerine Atatürk maskesi takıp her dönem yan gelip yattılar. İzmirlinin can düşmanı olarak gördüğü terör örgütleriyle gizli saklı anlaşmalar yaptılar. Kendi içlerinde çıkar kavgasına tutuştular. Tepecik’teki o meşhur kavgalar var ya, bunun yanında çocuk oyuncağı kalır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Hükümet olarak İzmir’e verdiğimiz destekler yereldeki umursamazlık ve beceriksizlik nedeniyle arzu ettiğimiz etkiyi göstermedi” diye konuştu.

CHP’de yerel seçimlerde aday belirleme sürecinin şeffaf olmadığını savunan Erdoğan, “Cumhur İttifakı bu konuda gayet şeffaftır. AK Parti ve MHP’li başkan adaylarımızı bizzat kendimiz takdim ediyoruz. Aynı şekilde belediye meclis üyeliklerinde hangi partiden olduğu açıkça bellidir. Peki CHP’nin demlendiği müttefikleriyle ilişkisinde böyle bir şeffaflık var mı? Belediye müdürlüklerine kadar uzanan pazarlıklardan sizin haberiniz var mı? CHP’nin sırtından belediyelere kimlerin taşınacağını biliyor musunuz? Sırf bizi kaybettirsin diye öne sürdükleri kimi adaylara neler vaat ettiklerinden haberdar mısınız? Böyle siyaset olmaz” dedi.

“CHPnin başında güya bir genel başkan var ama varlığı yokluğu belli değil”

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da hedef alan Erdoğan, “CHP’nin başında güya bir genel başkan var ama varlığı yokluğu belli değil. Bu genel başkana gelen posta koyuyor giden posta koyuyor. Sabah erken kalkan, eline mikrofonu önce alan Özgür efendiden rol çalıyor. Bay Kemal’in ahı bunları tutmaya başladı. Bir de İstanbul’da kendini göstermek için sürekli pazarlanıp duran ‘tutmayın küçük enişteyi’ karakteri var. Sürekli atıp tutuyor ama herhangi bir icraatı vaki değil. Zaten yarım gün mesai yapıyor. CHP genel merkezi ve adaylarıyla kendini kaptırdığı siyaset belki bir yere kadar işe yarayabilir ama milletin irfanına çarpıp darmadağın olur” ifadelerini kullandı.

“Yaşam tarzına müdahale” eleştirilerine yanıt

“İzmir’in yatırım eksiklerini en kısa sürede tamamlayarak kayıp yıllarını telafi etmek istediklerini” söyleyen Erdoğan, “yaşam tarzına müdahale” eleştirilerine de yanıt verdi. Erdoğan, “21 yıldır tek başımıza iktidarız. Şayet başka bir niyetimiz olsaydı şimdiye kadar zaten ortaya çıkardı. Benim milletim de bizi buralarda bırakmazdı. Onca yılın ardından kimsenin hayat biçimiyle derdimiz olmadığını kabul etmeyen kalmamıştır” şeklinde konuştu.

“21 yılda İzmir’e günümüz rakamlarıyla 449 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında İzmir’de AK Parti iktidarının gerçekleştirdiği kamu yatırımlarını da sıraladı. Merkezi iktidar eliyle yapımı devam eden yatırımlar arasında, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın yerel seçimde vaat ettiği ikinci çevre yolu, Halkapınar-Otogar metrosu gibi projelerin de yer alması dikkat çekti.

“Bizde boş laf yok, icraatlerimizle konuşuyoruz” diyen Erdoğan, “21 yılda İzmir’e günümüz rakamlarıyla 449 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Peki bu muhalefet ne yaptı? Bunların yatırım diye bir şeyi var mı İzmir’de? Eğitimde, şehrimize 11 bin 687 adet yeni derslik inşa ettik, 3’ü devlet olmak üzere 4 yeni üniversite kurduk, 26 bin kapasiteli öğrenci yurtları yaptık. Peki İzmir’in belediyesi kaç tane yurt binası yaptı? Hiç duydunuz mu? Ama yalan bol, laf ola beri gele” dedi.

“Biz İzmiri bu CHP zihniyetine bırakmayacağız, gerekenleri biz merkezi yönetim olarak yapacağız”

Erdoğan, “Biz İzmir’i bu CHP zihniyetine bırakmayacağız. Gerekenleri biz merkezi yönetim olarak yapacağız. 31 Mart’tan sonra bunlara yerel yönetimlerle işbirliği içinde dahasını ilave edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklarımızla belediyelerimizin sizlere getireceği her eserin ve hizmetin destekçisi olacağız” diye konuştu.

“Alana girerken emniyetten katılımı istedim, 100 bin katılım var”

Erdoğan emniyetten aldığı bilgiye göre İzmir’de yapılan mitinge 100 bin kişinin katıldığını söyledi. Konuşmasının sonunda sahneye gelen Cengiz Kurtoğlu’nun seslendirdiği “Duyanlara Duymayanlara” şarkısına eşlik eden Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın İzmir büyükşehir ve ilçe adaylarıyla İzmirlileri selamladı.

Dağ: “İzmir’in ihtiyacı merkezi yönetimle uyum içerisinde çalışacak bir büyükşehir belediyesi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ da söz aldı. Dağ’ın konuşmasında, AK Parti hükümetinin bugüne kadar gerçekleştirdiği icraatlere vurgu yaparak kendi vaatlerini sıraladı.

Dağ, “22 yılda, ülkemize binlerce kilometre yol yapıldı, havalimanları açıldı, ülkemizin her bir noktası demir ağlarla örüldü. Önümüzdeki dönemde de bizler Yeni Çevreyolu’nu, Körfez Geçişi’ni, alternatif yolları, yeni raylı sistem ağlarını kusursuz bir şekilde İzmir’imize kazandıracağız. Malatya, Elazığ, Kütahya, Giresun, Van, ve daha nice yeri yeniden ihya olmuştur. Bu azimle bizler de, 150 bin konutun dönüşümünü, 50 bin sosyal konutu, 4 yeni yöre kenti yapacağız. Yerli ve milli teknoloji hamlemiz neticesinde kendi uçağını, gemisini, denizaltısını, arabasını yapan bir noktaya geldik. Bu adanmışlık, Alsancak Bilişim Vadisi’yle, Teknoparklarla, yazılım merkezleriyle İzmir’i üretimin ve teknolojinin öncü şehri yapacaktır” dedi.

Dağ, “Bugün artık İzmir’in ihtiyacı olan, İzmir’e 22 yıldır nice hizmetler kazandırmış merkezi yönetimle, uyum içerisinde çalışacak bir İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir” ifadesini kullandı.

VOA tarafından geçilen “Sabah erken kalkan Özgür efendiden rol çalıyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Sabah erken kalkan Özgür efendiden rol çalıyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Sabah erken kalkan Özgür efendiden rol çalıyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.