Saadet ve Gelecek Partisi milletvekilleri Gazze için Mısır’a gitti

Saadet ve Gelecek Partisi milletvekilleri Gazze için Mısır’a gitti

ABONE OL
11:07 - 03/11/2023 11:07
Saadet ve Gelecek Partisi milletvekilleri Gazze için Mısır’a gitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi milletvekillerinden oluşan bir heyet bu sabah Mısır’a gitti. “Gazze’ye yapılan insani yardım çalışmalarını desteklemek ve yerinde incelemelerde bulunmak için Mısır’a gittiklerini” açıklayan heyette, iki partiden dört milletvekili bulunuyor.

Heyetin Mısır’a hareketinden önce İstanbul havalimanında açıklama yapan Saadet Partisi Ankara milletvekili Mesut Doğan, TBMM’de gerekli inisiyatif alınmadığı için Mısır üzerinden Gazze’ye gitmeye karar verdiklerini söyledi.

“Amacımız Filistinli kardeşlerimize yapılan yardımları arttırmak yönünde adımlar atmak ve yaşanan hadiseleri yerinde inceleyerek bir rapor oluşturmak” diyen Doğan, dünyanın dikkatini Gazze’ye daha fazla çekmek için gittiklerini ifade etti.

Filistin’in 25 gündür bombardıman altında olduğunu söyleyen Doğan, “İsrail’in işgalci bir terör devleti” olduğunu savundu. Mesut Doğan, bombalananın sadece Filistin halkı değil tüm İslam alemi olduğunu dile getirdi.

Saadet Partisi Ankara milletvekili Mesut Doğan, Mısır’a hareketlerinden önce İstanbul havalimanında bir açıklama yaptı – 3 Kasım 2023

Heyette Doğan’ın yanı sıra Saadet Partisi İstanbul milletvekili Mustafa Kaya, Saadet Partisi Hatay milletvekilli Necmettin Çalışkan ve Gelecek Partisi Denizli milletvekili Sema Silkin Ün de bulunuyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Parti hükümetini Gazze için yeterli ve gerekli adımları atmamakla eleştirmiş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Gazze’de yaşananlara kayıtsız kalınmaması gerektiğini vurgulamış ve geçtiğimiz haftalarda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı Brezilya’nın Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia ile görüşmüştü.

VOA tarafından geçilen Saadet ve Gelecek Partisi milletvekilleri Gazze için Mısır’a gitti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Saadet ve Gelecek Partisi milletvekilleri Gazze için Mısır’a gitti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Saadet ve Gelecek Partisi milletvekilleri Gazze için Mısır’a gitti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.