“Rusya’yı Tecrit Edemezsiniz”

“Rusya’yı Tecrit Edemezsiniz”

ABONE OL
15:46 - 12/04/2022 15:46
“Rusya’yı Tecrit Edemezsiniz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, “Rusya’yı korumak için başlatılan Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonun amacına ulaşacağını” savunarak, Batı’nın ülkesini tecrit edemeyeceğini söyledi.

Rusya’nın doğusundaki Vostochny Uzay Üssü’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Putin, “Moskova’nın Rusya’yı korumak için askeri bir operasyon başlatmaktan başka seçeneğinin olmadığını ve Rus güçlerinin amaçlarına ulaşacağını” iddia etti.

“Özel askeri operasyon” olarak nitelendirdiği Ukrayna işgalinin ABD’nin ve NATO’nun Ukrayna’yı ülkesini tehdit etmek için kullanmasından dolayı “gerekli” olduğunu savunan Putin, şöyle konuştu: “Başka bir seçeneğimiz yoktu ve doğru olan şeyi yaptık. Ukrayna’daki özel askeri operasyonda hedeflere ulaşılacağından şüphe yok. Bu hedefler anlaşılır ve asildir.”

Ukrayna’nın Batı tarafından yönlendirildiğini savunan Putin, “Kiev yönetiminin Donbas meselesini barış yoluyla çözülmesini amaçlayan Minsk anlaşmalarını uygulamayı reddettiğini” iddia etti.

Putin, “Tecrit edilmeye niyetimiz yok. Modern dünyada bir ülkeyi tecrit etmeniz imkansız. Özellikle de Rusya gibi büyük bir ülkeyi. Etkileşimde bulunmak isteyen ortaklarımızla çalışacağız” diye konuştu.

Putin uzay üssünü Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko ile gezdi.

VOA tarafından geçilen “Rusya’yı Tecrit Edemezsiniz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya’yı Tecrit Edemezsiniz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya’yı Tecrit Edemezsiniz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.