‘Rusya YPG ya da PKK’nın Sınırda Olmayacağı Sözü Verdi’

‘Rusya YPG ya da PKK’nın Sınırda Olmayacağı Sözü Verdi’

ABONE OL
15:20 - 17/10/2019 15:20
‘Rusya YPG ya da PKK’nın Sınırda Olmayacağı Sözü Verdi’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya’nın YPG ya da PKK’nın sınırda olmayacağı sözü verdiğini açıkladı. Çavuşoğlu açıklamayı İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye yaptı.

Dışişleri Bakanı, “Eğer Rusya, YPG unsurlarını Suriye ordusu eşliğinde bölgeden çıkarırsa buna karşı çıkmayız” dedi.

“Bu terör örgütü ABD’yi, Rusya’yı, rejimi kullanıyor. Son derece çıkarcılar. Kendi çıkarları için herkesi kullanabilirler” diye konuşan Çavuşoğlu, “Astana süreci garantörü olarak diğer taraflarla da görüşüyoruz. Rusya ve İran rejimin garantörü, biz ise muhalefetin garantörüyüz. Anayasa Komitesinin Cenevre’de çalışmalarına başlaması çok önemli” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın 9 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektupla ilgili olarak ise “ABD’nin mektubuna veya söylemine yanıtımızı verdik. Cumhurbaşkanı Erdoğan teröristlerle müzakere edilemeyeceğini söyledi. Başkan Trump dün PKK’nın IŞİD’den kötü olduğunu söyledi. Bizim için ikisi arasında bir fark yok dedi” diye konuştu.

Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın 9 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektupla ilgili olarak da konuştu. Dışişleri Bakanı BBC’ye verdiği mülakatta, “ABD’nin mektubuna veya söylemine yanıtımızı verdik. Cumhurbaşkanı Erdoğan teröristlerle müzakere edilemeyeceğini söyledi. Dün Başkan Trump PKK’nın IŞİD’den kötü olduğunu söyledi. Bizim için ikisi arasında bir fark yok” dedi.

Rusya insani durumdan endişeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı SZözcüsü de Suriye’nin Türkiye’yle sınır bölgesinde kontrolu ele alması gerektiğini belirtti.

Moskova’dan Türkiye’nin operasyonuyla ilgili bir açıklama da Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov’dan geldi.

Peskov, Suriye’nin kuzeydoğusundaki insani durumdan endişeli olduklarını belirtti.

Peskov, Moskova’nın özellikle mülteci durumundan endişelendiğini kaydetti.

Kremlin sözcüsü Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Rusya Cumhurbaşkanı Putin’in Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki hareketlerini Salı günü Soçi’de görüşeceklerini hatırlattı.

Peskov, Başkan Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektupla ilgili olarak da konuştu.

Kremlin sözcüsü, mektuptaki tonun bir hayli alışılmadık olduğunu kaydetti.

Peskov, “Bir devlet başkanından bir devlet başkanına böyle bir dille genelde karşılaşmazsınız’’ dedi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.