Rusya Savunma Bakanı'ndan '150 saat' açıklaması: Silahlı güçlerin çıkması tamamlandı

Rusya Savunma Bakanı'ndan '150 saat' açıklaması: Silahlı güçlerin çıkması tamamlandı

ABONE OL
02:37 - 30/10/2019 02:37
Rusya Savunma Bakanı'ndan '150 saat' açıklaması: Silahlı güçlerin çıkması tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Türkiye ile varılan mutabakat doğrultusunda Suriye’nin kuzeydoğusundaki silahlı güçlerin bölgeden çıkarılmasının planlanandan önce tamamlandığını söyledi. Fahrettin Altun ise yaptığı açıklamada ‘Ortak devriyeler aracılığıyla teröristlerin gerçekten geri çekilip çekilmediğini göreceğiz’ dedi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Türkiye ile Soçi’de yapılan mutabakat uyarınca Suriye’nin kuzeydoğusundaki SDG’li güçleri “güvenlik koridoru oluşturulacak bölge” dışına çıkarma çalışmalarının planlanandan önce tamamlandığını söyledi.

Sputnik’in aktardığına göre Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan’la Erivan’da yaptığı görüşme sırasında açıklamalarda bulunan Şoygu, “Güvenlik koridoru oluşturulacak bölgeden silahlı güçlerin çıkarılması, planlanandan önce tamamlandı. Bu bölgeye Suriye sınır muhafızları ile Rus askeri polisi girdi” dedi.

22 Ekim’de Soçi’de imzalanan mutabakat muhtırasında yer alan 150 saatlik süre bu akşam 18.00 itibariyle doldu.

MSB: RUS ASKERİ HEYETLE 2. GÜN ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Milli Savunma Bakanlığı da saat 17.04’te sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rusya ile Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde yapılacak faaliyetleri planlamak üzere Ankara’ya gelen Rus Askeri Heyeti ile ikinci gün çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

 

Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019 tarihinde Soçi’de varılan mutabakat çerçevesinde yapılacak faaliyetleri planlamak üzere Ankara’ya gelen Rus Askeri Heyeti ile ikinci gün çalışmaları tamamlandı.

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) October 29, 2019

FAHRETTİN ALTUN: ORTAK DEVRİYELER ARACILIĞIYLA GÖRECEĞİZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise Twitter’dan İngilizce olarak yaptığı açıklamada YPG’nin “güvenli bölge”den çekilip çekilmediğinin ortak devriyeler aracılığıyla görüleceğini söyledi.

Altun “Türkiye ve Rusya, YPG’li teröristlerin güvenli bölgeyi terk etmesi için 150 saatlik bir süre belirlemişti. Zaman doldu. Ortak devriyeler aracılığıyla teröristlerin gerçekten geri çekilip çekilmediğini göreceğiz” dedi.

Turkey and Russia had set a 150-hour deadline for YPG terrorists to leave the safe zone.

The time is up.

We will establish, through joint patrols, whether or not the terrorists have actually withdrawn.

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) October 29, 2019

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.