Rusya Savunma Bakanı Belarus’ta

Rusya Savunma Bakanı Belarus’ta

ABONE OL
14:20 - 03/02/2022 14:20
Rusya Savunma Bakanı Belarus’ta
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın Belarus’taki askeri tatbikatına yönelik hazırlıkları yerinde görmek için Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bu ülkeye gitti. Şoygu, temasları kapsamında Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko’yla da biraraya gelecek.

Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağın yanısıra tatbikat gerekçesiyle Rusya’nın Belarus’a da asker göndermesi Rusya’nın Ukrayna’ya operasyon düzenleyeceğine dair kaygıları arttıran bir başka neden oldu.

Rusya, ortak tatbikat kapsamında Belarus’a bir süredir hem askeri birlikler hem de askeri mühimmat gönderiyor. Rusya’nın Belarus’a gönderdiği asker sayısı net olarak bilinmiyor.

Rusya, 10-20 Şubat tarihleri arasında düzemlenecek tatbikatın ardından bölgedeki askerlerini çekeceğini söyleyerek Ukrayna’ya operasyon hazırlığını bu konuda da reddediyor.

VOA tarafından geçilen Rusya Savunma Bakanı Belarus’ta haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya Savunma Bakanı Belarus’ta haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya Savunma Bakanı Belarus’ta haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.