“Rusya Saldırının Bir Sonraki Safhasına Hazırlanıyor”

“Rusya Saldırının Bir Sonraki Safhasına Hazırlanıyor”

ABONE OL
17:42 - 17/07/2022 17:42
“Rusya Saldırının Bir Sonraki Safhasına Hazırlanıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukraynalı askeri yetkililer Moskova’nın bütün cephe hattında askeri operasyonları arttırma açıklamasının ardından Rusya’nın, saldırının bir sonraki safhasına hazırlandığını belirtti.

Kiev, son günlerde Rusya’nın bazı kentleri hedef alan füze ve roket saldırılarında onlarca kişinin hayatını kaybettiğini kaydediyor.

Ukrayna askeri istihbarat sözcüsü Vadym Skibitskyi, olayın sadece hava ve denizden fırlatılan füzeler olmadığını, bütün cephe hattında top atışlarının görüldüğünü belirtti. Skibitskyi, saldırının bir sonraki safhasının hazırlıklarının yapılmakta olduğunu söyledi.

Ukrayna ordusu Rusya’nın ülkenin doğusundaki Donetsk’teki Sloviansk kentine saldırmak için birliklerini yeniden gruplandırır gibi göründüğünü belirtiyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı da Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna’nın güneyindeki topraklarda savunmasını güçlendirmekte olduğunu kaydediyor.

Ukrayna, Perşembe gününden bu yana Rusya’nın kırsal bölgeleri bombalaması sonucu en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Ukrayna’nın, ülkenin doğusunda Rusya’nın kontrolündeki bölgelere yönelik askeri çabalarını engellemek için orduya operasyonlarını yoğunlaştırma emri vermişti.

Shoigu’nun açıklamaları Kiev’in Rusya’ya ait 30 lojistik ve cephane merkezine yönelik başarılı olarak nitelediği saldırıların ardından gelmesi dikkat çekti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, bu saldırıların Rus ikmal hatlarında zarara neden olduğunu ve Rusya’nın saldırı kabiliyetini önemli oranda azalttığını belirtiyor.

VOA tarafından geçilen “Rusya Saldırının Bir Sonraki Safhasına Hazırlanıyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Rusya Saldırının Bir Sonraki Safhasına Hazırlanıyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Rusya Saldırının Bir Sonraki Safhasına Hazırlanıyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.