Rusya lideri Putin halka seslendi sorumluların cezalandırılacağını söyledi

Rusya lideri Putin halka seslendi sorumluların cezalandırılacağını söyledi

ABONE OL
22:13 - 23/03/2024 22:13
Rusya lideri Putin halka seslendi sorumluların cezalandırılacağını söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya lideri Vladimir Putin, Moskova’da düzenlenen ve en az 133 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından TV kanallarından halka seslendi. Rusya lideri saldırının ardından 11 kişinin yakalandığını söyledi ve suçluların en ağır cezayı alacağını söyledi.

Putin tv kanallarında yayımlanan konuşmasında, saldırganların Ukrayna’ya kaçmaya çalıştıklarını ifade etti ve “Saklanmaya çalıştılar ve ilk verilere göre Ukrayna tarafında sınırını geçmeleri için bir geçidin hazırlandığı Ukrayna’ya doğru ilerlediler” ifadelerini kullandı.

Rus Federal Güvenlik Servisi FSB, silahlı kişilerin Ukrayna’da bağlantıları olduğunu ve sınır yakınlarında yakalandıklarını ardından da Moskova’ya nakledildiklerini açıkladı.

Ancak şu ana kadar Putin de FSB, açıklamalarında saldırganların Ukrayna ile bir bağlantıları olduğuna dair herhangi bir kanıt sunmadı.

Ukrayna askeri istihbarat sözcüsü Andriy Yusov Reuters’a konuştu ve”Ukrayna elbette bu terör saldırısıyla ilgili değildir. Ukrayna egemenliğini Rus işgalcilere karşı savunuyor, kendi topraklarını özgürleştiriyor ve sivillerle değil işgalcilerin ordusu ve askeri hedefleriyle savaşıyor” dedi.

Putin saldırıyı “uluslararası terörizm” olarak nitelendirdi ve teröre karşı duran her devletle birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Rusya lideri, “Bu suçun tüm failleri, organizatörleri ve emrini verenler adil ve kaçınılmaz bir şekilde cezalandırılacaktır. Kim olurlarsa olsunlar, onları kim yönlendiriyorsa yönlendirsin cezalarını alacaklar. Teröristlerin arkasında duran, bu vahşeti, Rusya’ya, halkımıza karşı bu saldırıyı hazırlayan herkesi tespit edecek ve cezalandıracağız” diye konuştu.

Kremlin, Putin’in Belarus, Özbekistan ve Kazakistan liderleriyle görüşmeler yaptığını ve bu görüşmelerde tüm tarafların terörle mücadelede birlikte çalışma isteklerini teyit ettiklerini söyledi.

Rusya’da önde gelen milletvekillerinden biri olan Andrei Kartapolov, eğer Ukrayna bu işe karıştıysa, Rusya’nın savaş alanında “güçlü, açık ve somut” bir cevap vermesi gerektiğini söyledi.

Rus milletvekili Alexander Khinshtein de yaptığı açıklamada, saldırganların Cuma gecesi Moskova’nın yaklaşık 340 km güneybatısındaki Bryansk bölgesinde polis tarafından tespit edilen bir araçla kaçtıklarını söyledi. Dur emrine uymamaları üzerine bir kovalamacanın başladığını söyledi. Khinshtein araçta bir tabanca, bir saldırı tüfeği şarjörü ve Tacikistan pasaportları bulunduğunu söyledi.

Saldırganların yakalandıktan sonraki görüntüleri yayınlandı

Rus devlet televizyonu editörlerinden Margarita Simonyan, şüphelilerden biri olan genç ve sakallı bir adamın yol kenarında sorgulandığını ve bir dizi soruya ağır aksanlı bir Rusçayla cevap verdiğini gösteren bir video yayınladı. Şüpheli, 4 Mart’ta Türkiye’den Rusya’ya uçtuğunu ve Telegram aracılığıyla tanımadığı kişilerden para karşılığında saldırıyı gerçekleştirme talimatı aldığını söyledi.
Söz konusu kişinin sorgulama boyunca titrediği görülüyor. Başlangıçta elleri arkadan bağlı olarak yüzüstü yatan sahış daha sonra dizlerinin üzerine çökmüş şekilde konuşurken görüntülenmiş.

Yüzünde kesikler ve morluklar olan bir başka şüpheli ise elleri ve ayakları bağlı bir şekilde bir bankta otururken tercüman aracılığıyla sorgulanırken gösterildi.

VOA tarafından geçilen Rusya lideri Putin halka seslendi sorumluların cezalandırılacağını söyledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya lideri Putin halka seslendi sorumluların cezalandırılacağını söyledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya lideri Putin halka seslendi sorumluların cezalandırılacağını söyledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.