Rusya Cumhurbaşkanı Putin Pekin’de

Rusya Cumhurbaşkanı Putin Pekin’de

ABONE OL
16:15 - 04/02/2022 16:15
Rusya Cumhurbaşkanı Putin Pekin’de
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine katılmak üzere gittiği Çin’in başkenti Pekin’de Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’le biraraya geldi. İki lider enerji başta olmak üzere yatırım, ticaret, bilim ve teknoloji alanlarında işbirliklerini masaya yatırdı.

Rusya lideri Putin, Xinping’le görüşmesinin ardından Kış Olimpiyatları açılş törenine katılacak.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Rusya Cumhurbaşkanı Putin, Çin ve Rusya arasındaki ticaret hacminin 200 milyar dolar seviyesine yükseleceğine inandığını söyledi. Putin ayrıca Rusya’nın Çin’e 10 milyar metreküp daha doğal gaz temin etmek üzere hazırlıklar yaptığını belirtti.

Rusya lideri, doğalgaz haricinde ülkesinin Çin’e hidrokarbon temini konusunda da yeni çözümler ürettiğini dile getirdi.

Son dönemde yakınlaşan Çin ve Rusya liderlerinin Ukrayna krizi sürecinde biraraya gelmesi önem taşıyor. İki liderin güvenlik konusunda da fikir alışverişinde bulundukları belirtiliyor. Putin’le birlikte Pekin’e giden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rus heyeti de üst düzey temas ve görüşmelerde bulunarak iki ülke arasındaki işbirliklerini masaya yatırıyor.

ABD ve Batılı ülkelerin Ukrayna’ya olası bir saldırı düzenlemesi üzerine Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uygulaması durumunda Çin’in Rusya’ya destek vermesi ihtimali değerlendiriliyor.

VOA tarafından geçilen Rusya Cumhurbaşkanı Putin Pekin’de haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rusya Cumhurbaşkanı Putin Pekin’de haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rusya Cumhurbaşkanı Putin Pekin’de haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.