Rusya, Çin vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz giriş izni verdi

Rusya, Çin vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz giriş izni verdi

ABONE OL
11:02 - 02/12/2025 11:02
Rusya, Çin vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz giriş izni verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, belirli kategorilerdeki Çin vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz giriş hakkı tanıyan kararı imzaladı. Resmî hükümet portalında yayımlanan düzenleme, iş amaçlı seyahatleri, turizmi ve bilimsel, kültürel ya da sportif etkinliklere katılımı içeriyor. Çalışma ya da eğitim temelli ziyaretler ise kapsam dışında bırakıldı. Uygulama, 14 Eylül 2026 tarihine kadar yürürlükte kalacak.

Düzenleme, Pekin’in Eylül ayında Rus vatandaşları için 15 Eylül 2025 – 14 Eylül 2026 arasında geçerli olacak benzer bir vizesiz seyahat rejimini duyurmasının ardından geldi. Putin, kasım ayında Moskova’da Çin Başbakanı Li Çiang ile yaptığı görüşmede Çin’in adımını memnuniyetle karşıladığını ve Rusya’nın karşılıklı düzenlemeleri “çok yakında yürürlüğe koyacağını” söylemişti. Vize muafiyetinin hem ekonomik hem de insani alanlarda “kayda değer sonuçlar” doğuracağına, ikili ilişkilere yeni bir ivme kazandıracağına inandığını ifade etmişti.

Kararın açıklanmasının ardından Çin’de Rusya’ya yönelik seyahat ilgisi hızla arttı. Rezervasyon platformu Fliggy, Rusya uçuşlarına yönelik aramaların bir gün içinde sekiz kattan fazla yükseldiğini bildirdi. Şirketin verilerine göre Moskova, Murmansk, Saint Petersburg, Vladivostok ve Irkutsk şu anda en fazla ilgi gören destinasyonlar. Çin’in önemli platformlarından Tongcheng Travel da haberin duyulmasının hemen ardından Rusya bağlantılı aramaların iki kattan fazla arttığını açıkladı. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP