Rus ve Belaruslu sporcular Paris’teki geçit törenine katılamayacak

Rus ve Belaruslu sporcular Paris’teki geçit törenine katılamayacak

ABONE OL
21:01 - 19/03/2024 21:01
Rus ve Belaruslu sporcular Paris’teki geçit törenine katılamayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) bugün, Rus ve Belaruslu sporcuların Temmuz’da gerçekleşecek 2024 Paris Olimpiyatları’nın açılışındaki geçit törenine katılmayacağını açıkladı.

Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan Rus ve Belaruslı oyuncular, bayrakları ve marşları olmadan bağımsız sporcu olarak yarışacaklar. Bu karar, Rusya’nın 2022’de Ukrayna’yı işgali sonrasında alındı.

IOC, Rusya ve Belarus’tan katılacak sporcuların Olimpiyatlarda, özel oluşturulmış bir bayrak altında ve sözsüz bir marşla, bireysel tarafsız sporcu olarak yarışacaklarını söyledi.

IOC’nin yönetim kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, “Bireysel sporcu oldukları için açılış töreni sırasında delegasyon geçit törenine katılmayacaklar” denildi.

IOC açıklamasında, “Fakat onlara bu etkinliği deneyimleme fırsatı verilecek” ifadeleri yer aldı.

IOC direktörü James McLeod, bağımsız sporcuların oluşturduğu grubun, açılış törenine katılabileceğini ancak Sen Nehri boyunca teknelerle düzenlenen geçit törenine katılamayacağını belirtti.

Kuruluş ayrıca, oyunlara katılmaya hak kazanan sporcuların, IOC’nin Ruslar ve Belaruslular için oluşturduğu uygunluk kriterlerini karşılamak amacıyla üç üyeli bir panel tarafından inceleneceğini açıkladı.

Kriterlere göre, Moskova’nın “özel askeri operasyon” olarak adlandırdığı savaşa aktif destek veren ya da askeri veya güvenlik teşkilatlarıyla sözleşmesi olan sporcuların yarışmaya katılmasına izin verilmeyecek.

IOC, tahmini olarak 36 Rus ve 22 Belaruslu sporcunun Paris’e katılmasını beklediğini söyledi.

2021 Tokyo Olimpiyatları’nda 330 kişilik bir Rus takımı yarışmıştı. Belarus’un ise Tokyo’daki oyunlarda 104 kişilik bir takımı vardı.

VOA tarafından geçilen Rus ve Belaruslu sporcular Paris’teki geçit törenine katılamayacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rus ve Belaruslu sporcular Paris’teki geçit törenine katılamayacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rus ve Belaruslu sporcular Paris’teki geçit törenine katılamayacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.