Ruhr Veliler Birliği “Yılın Emekçi Kadını” ödülünü verdi

Ruhr Veliler Birliği “Yılın Emekçi Kadını” ödülünü verdi

ABONE OL
15:20 - 08/03/2020 15:20
Ruhr Veliler Birliği “Yılın Emekçi Kadını” ödülünü verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ruhr Veliler Birliği’nin Dünya Emekçi Kadınlar Günü seçkin bir kitle tarafından büyük bir özveri ve coşkuyla kutlandı.

Erkek ve kadının yan yana olduğu bu kutlamada şöyle bir söylem ile vurgu yapıldı:

“Kadının cinsel tacize uğramadığı, sömürülmediği, aşağılanmadığı, ayrımcılık yapılmadığı bir toplum, bir dünya için birlikte haykıralım. Birlikte türküler söyleyelim, birlikte şiirler okuyalım. Özümüzü, sözümüzü birleştirelim; yıkalım orta çağ düşüncelerini, davranışlarını, aldatmacalarını. Her alanda eşitlik için birlikte mücadele edelim. Yükseltelim özgürlük bayrağını, hep beraber daha yükseklere. Yan yana, kol kola. Güzel günler, aydınlık yarınlar için. Dünya Emekçi Kadınlar Günü hepimize kutlu olsun.”

Gecede öğretmen Mehmet Kapyapar günün anlamı ile ilgili kısa bir film gösterisini misafirlere sundu.

Akabinde şiir, müzik, dans, oyun ve sohbetle devam eden akşamın en anlamlı bölümü şüphesiz Ruhr Veliler Birliği tarafından geleneksel olarak 2015 yılından bu yana verilen “Yılın Emekçi Kadını Ödülü” oldu.

Ödül Düren kentinde ikamet eden ve diş hekimliği yapan, Türkçe Gönüllüleri içinde rol alan, aynı zamanda sosyal çalışmalara öncülük yapmasından dolayı Dr. Canan And’a verildi.

Canan And’ı takdim edilen plakette şu sözlere yer verilmiştir:

“Yaşamını eğitime adamış, özellikle de kız çocuklarının eğitilmesi için varlığının önemli bir bölümünü “Sosyal Gelişim Birimi” yapılmak üzere Çağdaş Yaşam Derneği’ne bağışlamış, kendisini hiçbir zaman halktan soyutlamamış duyarlı bir eğitim emekçisi. Bunun yanı sıra Almanya’da çağdaş eğitime yönelik çalışmalar yapan dernek ve oluşumlardan maddi manevi desteğini eksik etmemiştir. Kendisi Kuzey Ren Vestfalya da kurulun “Türkçe Gönüllüleri İnisiyatifi’nin” kurucularındandır ve bu bağlamda yürütülen çalışmalardan desteğini hiç eksik etmemiştir. Aynı zamanda kuruluşundan bu yana Ruhr Veliler Birliği’nin eğitim, sosyal ve kültürel çalışmalarına ödünsüz desteğinden, Türk kadınının çağdaş aydınlanma mücadelesindeki özverili ve örnek çalışmalarından dolayı YILIN EMEKÇİ KADINI ödülünü almaya hak kazanmıştır.”

Ruhr Veliler Birliği bundan sonraki yıllarda da “Yılın Emekçi Kadını” ödülünü her yıl başarılı çalışmalarıyla topluma çağdaş düzeyde değer katan, emeğiyle çocuklarını okutarak topluma örnek olan toplum önderi kadınlarımıza verilecektir.

 

Inal
Tüm Yorumlar (1)
  • Sezai Baki

    Türkiye Medeni dünyadan o kadar çok uzaklaştı ki en az bir asır geri gitti, bizler birdaha o güzel günleri görme umudu artık bu saatten sonra taşımıyorum.

    +0
    -0

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.