Rekabet Kurumu’ndan Meta’ya 346 Milyon TL’lik Ceza

Rekabet Kurumu’ndan Meta’ya 346 Milyon TL’lik Ceza

ABONE OL
12:20 - 26/10/2022 12:20
Rekabet Kurumu’ndan Meta’ya 346 Milyon TL’lik Ceza
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rekabet Kurumu, “rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve pazara girişlerini engellediği” gerekçesiyle WhatsApp ve Facebook’un çatı şirketi “Meta Platforms”a, 346 milyon 700 bin TL’lik para cezası verdi.

Kurum’dan yapılan yazılı açıklamada, “Facebook’un temel hizmetler olarak adlandırılan Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirmek suretiyle kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazara giriş engeli yaratmak suretiyle rekabetin bozulmasına yol açtığına ve 4054 sayılı Kanununun 6. maddesini ihlal ettiğine oybirliği ile karar verildi” denildi.

Bu nedenle Meta Platforms, Inc. (eski unvanı Facebook Inc.), Meta Platforms Ireland Limited (eski unvanı Facebook Ireland Limited) ve WhatsApp LLC’ye müteselsilen 346 milyon 717 bin 193 TL idari para cezası verilmesine oybirliği ile karar verildiği belirtildi.

Rekabet Kurumu, WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşma zorunluluğuna ilişkin Facebook hakkında soruşturma başlatmıştı.

Meta karara 60 gün içinde itiraz edebilecek. Şirket yetkilileri 2016 yılında başladığı tespit edilen veri paylaşımının amacının “daha fazla netlik ve şeffaflık sağlamak olduğunu” söylemişti.

VOA tarafından geçilen Rekabet Kurumu’ndan Meta’ya 346 Milyon TL’lik Ceza haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Rekabet Kurumu’ndan Meta’ya 346 Milyon TL’lik Ceza haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Rekabet Kurumu’ndan Meta’ya 346 Milyon TL’lik Ceza haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.