Refah kampına hava saldırısı İsrail ve ABD Başkonsoloslukları önünde protesto edildi

Refah kampına hava saldırısı İsrail ve ABD Başkonsoloslukları önünde protesto edildi

ABONE OL
13:40 - 27/05/2024 13:40
Refah kampına hava saldırısı İsrail ve ABD Başkonsoloslukları önünde protesto edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İsrail’in dün Gazze Şeridi’nin güneyinde yerlerinden edinmiş Filistinliler’in sığındığı Refah’taki çadır kampa gerçekleştirdiği ve en az 35 kişinin ölümüne yol açan hava saldırısı nedeniyle dün gece İstanbul’da gösteriler düzenlendi.

Protesto gösterileri İsrail ve ABD başkonsoloslukları önünde yoğunlaştı.

1953 yılında o dönem Ürdün’ün kontrolünde olan Doğu Kudüs’te kurulan İslamcı örgüt Hizb-ut Tahrir’in Türkiye’deki yayın organı olan Köklü Değişim dergisinin çağrısıyla yaklaşık 250 kişi 4. Levent’te bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı.

Ellerinde hilafet bayrağı olarak kabul edilen kelime-i tevhid yazılı bayraklar taşıyan grup İsrail aleyhinde “Gazze bizimdir, Kudüs bizimdir, zafer bizimdir”, “Ordular Aksa’ya, Mehmetçik Gazze’ye” gibi sloganlar attı.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Başkanı: “İsrail asla müzakereden, ateşkesten, laftan anlamaz”

Kalabalığa hitap eden Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı ve Köklü Değişim Medya Genel Koordinatörü Mahmut Kar, Türkiye hükümetinin İsrail’i müzakere masasına davet etme çağrılarının asla karşılık bulmayacağını söyledi.

Kar, “Filistin toprakları satılık değildir. Bir karışında dahi onlara yer yoktur. Ey yöneticiler, Ey Erdoğan, şunu sakın unutma. İsrail asla müzakereden, ateşkesten, arabuluculuktan, laftan anlamaz. İki devletli bir çözüm, çözüm olamaz. Diyorlar ki ‘Türkiye, İsrail’e savaş ilan edemez. Çünkü ABD, Avrupa buna izin vermez’. Peki ordusu, askeri olmayan başında hain Mahmut Abbas’ın olacağı bir Filistin devletinin İsrail’e karşı şansı olacak mı?” dedi.

Necmettin Erbakan’ın kurucusu olduğu Milli Görüş hareketinin gençlik teşkilatı olarak kabul edilen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ise İstinye’de bulunan ABD Başkonsolosluğu önünde gece yarısı toplandı.

AGD İstanbul İl Başkanı: “Ne Gazze halkını terk edeceğiz ne de Filistin direnişini yalnız bırakacağız”

Sık sık “katil İsrail işbirlikçi Amerika” sloganları atan yaklaşık 500 kişilik grup konuşmalar sırasında tekbir getirdi.

AGD İstanbul İl Başkanı Mehmet Yaroğlu, Türkiye de dahil olmak üzere İslam ülkelerinin Filistin’de yaşanan zulme yeterli tepki göstermediğini söyledi.

Yaroğlu, “Biz burada yas tutmak için toplanmadık, ağlamak sızlamak için toplanmadık. Biz bir savaştayız; bu savaşta canımız yanacak, kanımız akacak, bedeller ödeyeceğiz ama biz ne Gazze halkını terk edeceğiz ne de Filistin direnişini yalnız bırakacağız. Filistin direnişi ile aynı ruh, aynı beden ve aynı cephedeyiz. Milletimiz bu konuda tavrını koydu.

“Ülkemiz idarecilerinin diğer İslam ülkeleriyle birlikte ortak bir irade koymaları gerekmektedir. Bugün öyle bir imtihanla karşı karşıyalar ki bugün hak ile batıl o kadar net ayrılmış ki zilletin safında yer alırlarsa dünya ve ahiretlerini kaybedeceklerdir” diye konuştu.

İsrail ve ABD diplomatik misyonları önünde protesto gösterileri hız kesmiyor

İsrail ve ABD’yi protesto gösterileri bugün de devam edecek.

Radikal İslamcı görüşleriyle tanınan sivil toplum kuruluşu Özgür-Der bugün akşam namazından sonra İsrail Başkonsolosluğu’na yürüyüş için Levent’te bulunan Barbaros Hayreddin Paşa Camii’nde buluşma çağrısı yayınladı.

Dün akşam İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan Hizb-ut Tahrir’in Türkiye’deki medya grubu Köklü Değişim ise 21.00’de ABD Büyükelçiliği protesto gösterisi düzenleyecek.

Milli Eğitim Bakanı ve Saadet Partisi liderinden İsrail’e tepki
İsrail’in Refah kampına gerçekleştirdiği saldırıya iktidar ve muhalefet partilerinden de tepkiler yükseliyor.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bu insanlık dışı saldırıları destekleyen, çoğunluğu çocuk ve kadından oluşan masum insanların kanlarını dökenlere çanak tutanlar, tarih sayfalarında bu zalimliği yapanlarla aynı yerde yerini alacaktır” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, “Şimdi de Refah çadır kampına bombalar yağdıran, onlarca masum insanın yanarak can vermesine sebep olan İsrail karşısında daha ne kadar sessiz kalınacak Allah aşkına? Elinde yetki bulunduranlar, ne zaman somut ve caydırıcı adımlar atacak?” diyerek, tepkisini ortaya koydu.

VOA tarafından geçilen Refah kampına hava saldırısı İsrail ve ABD Başkonsoloslukları önünde protesto edildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Refah kampına hava saldırısı İsrail ve ABD Başkonsoloslukları önünde protesto edildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Refah kampına hava saldırısı İsrail ve ABD Başkonsoloslukları önünde protesto edildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.