Ramazan Avcı ölümünün 35. yılında unutulmadı

Ramazan Avcı ölümünün 35. yılında unutulmadı

ABONE OL
13:23 - 22/12/2020 13:23
Ramazan Avcı ölümünün 35. yılında unutulmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburg’da 21 Aralık 1985’de Neonazilerin saldırısında vahşice dövülen ve üç gün sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ispartalı Ramazan Avcı (26), katledilişinin 35. yılında, 2012’den beri adını taşıyan meydanda anıldı.

Avcı’nın anısına “Ramazan Avcı İnisiyatifi” (RAİ) tarafından düzenlenen protokolsüz anma etkinliğine, Hamburg Eyaleti SPD partisi milletvekili Güngör Yılmaz, Sol Parti milletvekili Deniz Çelik, TGH başkanı Murat Kaplan, Hamburg ADD başkanı M. Serdar Temur, yönetim kurulu üyesi Hafize AvşarMehtap Kaplan, Hamburg Fenerbahçeliler derneği kadın kolları başkanı Şenay Aydın,  Ramazan Avcı İnisiyatifi kurucusu Ünal Zeran, Tiyatro İstasyon’dan Olgay Sadak, TGH eski yöneticilerinden Ali Kurtuldu, Hamburg Türk Veliler Birliği başkanı Azmi Akgül, DGB Sendikası eski göçmen birimi sorumlusu Hüseyin Yılmaz olmak üzere çok sayıda duyarlı vatandaş katıldı.

Avcı’nın 1985 yılında saldırıya uğradığı yerde ve O`nun adının verildiği meydanda, yaşadığımız Kovid 19 pandemi koşulları dikkate alınarak, sosyal mesafe ve maske kuralına uygun olarak düzenlenen gösteriye katılan Alman ve Göçmenler ırkçılığı hep birlikte kınayarak protesto ettiler.

Gülüstan Ayaz-Avcı:“Asla unutmayacağım, asla affetmeyeceğim”

Miting ‘de Ramazan Avcı İnisiyatifi adına Gürsel Yıldırım, 1992 Mölln vahşetinde üç aile ferdini yitiren Faruk Arslan, Almanya’nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısının kurbanlarından Gökhan Gültekin’in kardeşi Çetin Gültekin ve Hamburg merkez belediye meclisinden bir yetkili konuşma yaptılar. Miting ‘de söz alan konuşmacılar, ırkçılığı kesin bir dille lanetleyerek, herkesi ırkçılığa karşı birlikte mücadeleye etmeye çağırdılar.

DUYGULANDIRAN KONUŞMA!

Eşi Ramazan Avcı’nın katledilmesinden 10 gün sonra dünyaya gelen oğluna Ramazan ismini veren ve oğlu Ramazan’dan kısa bir süre önce Issa adında bir torun sahibi olan Gülüstan Ayaz-Avcı, acısının dün gibi taze olduğunu belirterek, “Ne söyleyebirim ki, hayatımda yaşadığım en acı günün üzerinden bugün 35 yıl geçti. Ramazan’ı asla unutmayacağız, unutturmayacağız ve asla affetmeyeceğiz” şeklindeki sözleriyle törene katılanların yüreklerini burktu.

Miting başlamadan önce ve sonrası   Ramazan Avcı’nın anısına yapılan anıt taşın önüne çelenkler ve güller bırakıldı.

Yorum/Ali Akdemir: 35 yıl önce Neonazilerin ırkçı saldırısıyla vahşice öldürülen Ramazan Avcı, Hristiyan inancının kutsal günlerini kutlamaya hazırlandıkları şu günlerin arafesinde, bir kez daha acıyla-özlemle hatırlanarak anıldı. Ölümünden kısa süre sonra doğan çocuğunu hiçbir zaman göremeyen Ramazan Avcı ve tüm ırkçılık kurbanlarını rahmetle   anıyorum.  Irkçılık bugün insanlığın başındaki en büyük bela ve felaketlerden birisidir. Günümüzün en tehlikeli virüsüdür.  Bu virüse karşı birlikte yaşama kültürünü ve anlayışına sahip çıkarak ve savunarak ancak galip gelebiliriz.

2021 yılına girmeye hazırlandığımız şu Kovid 19 günlerinde, İnsanlığa; Diline, düşüncesine, dinine, ten rengine, inancına, etnik kökenine, cinsiyetine yönelik ayrımcılığın yapılmadığı, barış ve sevgi dolu günler diliyorum. 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.