QTA: Seyahat acentalarının sabrı tükendi!

QTA: Seyahat acentalarının sabrı tükendi!

ABONE OL
11:48 - 22/06/2020 11:48
QTA: Seyahat acentalarının sabrı tükendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
Kendilerine tahsis edilen devlet yardımlarına rağmen bazı havayolları ve tur operatörü şirketleri müşterilerini kendi kaderlerine terk ederek aylardan beri müşteri paralarını geri ödemeyip son derece zor kendilerine ulaşılır. Almanya´daki seyahat acentaları üç aydan beri çok nazik ve yetkin bir şekilde müşterilerinin dertleri ile ilgileniyorlarsa da artık başkalarının yapmaktan kaçındıkları işi üstelemek istemiyorlar!

Koronavirüse karşı getirilen önlemlerin olumsuz etkilerini en ağır şekilde hissedenlerin arasında seyahat acentalarının bulunduğu gibi havayolları ve tur operatörü şirketleri de bulunuuyor. Hepimizin işimiz şimdi artık peyderpey kaldırılan kısıtlamalarının son bulmasına kadar neredeyse bütünüyle sekteye uğramıştı.

QTA o yüzden Avrupa Birliği´ne ait olan birçok ülkede havayolları ve tur operatörü şirketlerini yapılmış olan ve kısmen milyarlarca Euro´yu bulan devlet yardımlarını yerinde bularak onlari seyahat sektörünün yaşatılması için gerekli olan tedbirler olarak destekliyor.

Ne var ki bununla birlikte bazı havayolları ve tur operatörü şirketlerinin müşterilerine karşı takındıkları tutum, tüm seyahat sektörünün imajına zarar verdiği için QTA tarafından hiç bir şekilde tasvip edilmiyor. Özellikle tüm vatandaşların devleteler ödediği vergilerden gelen paraları kullanarak şirketlere verilen paralardan dolayı bazı havayolları şirketlerinin aylardan beri buna zorunlu oldukları halde müşteri paralarını geri ödemekten kaçınması, müşterilere hiç bir şekilde anlatılamıyor. Müşterilerin bazı tur operatörü şirketlerine son derece zor ve kısmen de hiç bir şekilde ulaşamadıkları da hiç bir şekilde açıklanamaz.

Seyahat sektöründeki paydaşların bu tarz kabul edilemez eksikleri üç aydan beri seyahat acentaları tarafından giderilmekte. “Seyahat acentalarımıza ulaşmak her zaman mümkün ve ofislerimiz cana yakın bir şekilde ve hiç bir ücret talep etmeden çözüm sunuyorlar” diye konuşan QTA sözcüsü Thomas Bösl, “ofislerdeki elemanlar, müşterilerin tüm dertlerine çözüm bularak ve diğer hizmet sağlayacılarla müşteriler arasında adeta bir tampon bölgesini oluşturarak tüm sektörümüz için paha biçilmez bir hizmet veriyorlar” dedi.

Seyahat acentalarında çalışan meslektaşlarının verdikleri hizmetle övündüğü halde Thomas Bösl, diğer paydaşların davranışlarının artık kabul edilmez olduğununun altını çiziyor ve “seyahat acentalarımız turizmin en azından AB sınırları dahilinde yeniden başlatılmasına sevinerek geleceğe ümitle bakıyorlar. Fakat bununla birlikte seyahat acentalarımız artık yeniden tatil satabildikleri bu günlerde artık havayolları ve tur operatörü şirketlerinin eksiklerini kapatmaya razı değiller. İşlerin yeniden başladığı bu önemli dönemde, bir taraftan havayolları ve tur operatörü şirketleri, diğer taraftan da seyahat acentaları arasındaki yüklerin artık adil bir şekilde dağıtılarak yüklenmesi seyahat acentalarının asıl işlerini yapabilmesi için son derece önemlidir” diye konuştu.

Mevcut durum değişmedikçe seyahat acentalarının ulaşılamayan hava yolları ve tur operatörü şirketleri adına yaptıkları işlere son vererek müşterilerin doğrudan onlara baş vurmalarını isteyeceklerini bildiren Thomas Bösl, “dayanışma tek taraflı olmaz, sabrımız tükendi!” diye tepkisini dile getirdi.(Kaynak:tourexpi)

Bildnachweis: © QTA

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.