“Putin’in Nükleer Silah Kullanacağını Düşünmüyorum”

“Putin’in Nükleer Silah Kullanacağını Düşünmüyorum”

ABONE OL
14:29 - 12/10/2022 14:29
“Putin’in Nükleer Silah Kullanacağını Düşünmüyorum”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in “taktiksel olarak nükleer silah kullanacağını düşünmediğini” söyledi.

Biden CNN’e verdiği mülakatta Putin’in “ciddi yanlış hesap yapan rasyonel bir aktör” olduğunu dile getirdi.

“Putin’in taktiksel olarak nükleer silah kullanmasının ne kadar gerçekçi olacağına inandığının” sorulması üzerine Biden, “Kullanacağını düşünmüyorum” yanıtını verdi.

Biden geçen hafta yaptığı açıklamada ise, Putin’in nükleer silah kullanma tehdidinin Küba füze krizinden bu yana yapılan en büyük tehdit olduğunu söylemişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de dün Brüksel’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’nın nükleer tehditlerinin ardından duruşunda bir değişiklik fark etmediklerini belirtti.

Putin geçen ay ülkesinde kısmi seferberlik ilan ettiği açıklamasında, “Moskova’nın gerekirse nükleer silah kullanabileceğinin” sinyalini vermişti.

Zelenski NATO’dan “olumlu kararlar” bekliyor

Moskova geçtiğimiz haftasonu Rusya’yı Kırım’a bağlayan köprüdeki patlamanın ardından Ukrayna’nın başkenti Kiev dahil birçok şehre füze saldırısı gerçekleştirdi.

Ukrayna ordusu, Pazartesi günkü saldırılarda 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 100’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırılar dolayısıyla birçok Ukrayna şehri elektriksiz kaldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, şehirlere yönelik yoğun füze saldırılarına karşı savunmayı kuvvetlendirmek için Batı’nın askeri yardımını hızlandırmasını talep ediyor.

Zelenski, bugün Brüksel’de yapılan NATO Savunma Bakanları toplantısından “olumlu kararlar” çıkmasını beklediğini dile getirdi.

 

VOA tarafından geçilen “Putin’in Nükleer Silah Kullanacağını Düşünmüyorum” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Putin’in Nükleer Silah Kullanacağını Düşünmüyorum” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Putin’in Nükleer Silah Kullanacağını Düşünmüyorum” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.