“Putin’e karşı öğlen buluşması” saatlerinde İstanbul dahil pek çok kentte uzun kuyruklar

“Putin’e karşı öğlen buluşması” saatlerinde İstanbul dahil pek çok kentte uzun kuyruklar

ABONE OL
13:35 - 17/03/2024 13:35
“Putin’e karşı öğlen buluşması” saatlerinde İstanbul dahil pek çok kentte uzun kuyruklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya’da muhalefetin sonucu belli seçimlerde bir tavır sergilemek için yaptığı çağrı sonrası İstanbul’da yüzlerce Rus, öğle saatlerinde seçimler için oy kullanılan Rus Konsolosluğu önünde sıraya girdi.

Muhalif tavrı sergilemek için seçimin son günü öğle saatlerinde sandık başında olunması çağrısıyla insanlar Pazar günü Moskova’daki oy verme merkezlerinin önünde sıraya girdi.

Ajanslar kuyrukta bekleyenlerin tamamının öğlen protestosuna katıldığını doğrulayamadı ancak katılımdaki artış dikkat çekti.

Putin yönetimine ve Ukrayna’ya karşı savaşa tepki göstermek için muhalifler Ruslardan Pazar günü öğle saatlerinde oy verme merkezlerine akın etmelerini istemişti.

Rusya’da seçim 15-17 Mart tarihleri arasında yapılıyor.

Türkiye’de yaşayan Ruslar ise sadece Pazar günü oy kullanma hakkına sahip.

İstiklal Caddesi’nde uzun kuyruklar oluştu, katılımcılar basına konuşmaktan kaçındı

İstanbul’da yaşayan Ruslar Taksim’de bulunan Rus Konsolosluğu’nda öğle saatlerinde uzun kuyruklar oluşturdular.

Rusya’da akrabaları olduğu ve oraya gitmek zorunda oldukları işin VOA Türkçe’ye kamera önünde konuşmayı kabul etmeyen Rus seçmenler, muhalefetin çağrısıyla konsolosluğa oy kullanmak için geldiklerini ifade ettiler.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki Rus büyükelçiliği önünden de benzer görüntüler geldi. Öğle saatlerinde seçimlere katılım arttı.

Novaya gazete X hesabından Berlin ve St. Petersburg gibi seçim merkezlerinden de uzun kuyruklar paylaştı. Rus muhalif gazeteye göre öğle çağrısı karşılık buldu.

VOA tarafından geçilen “Putin’e karşı öğlen buluşması” saatlerinde İstanbul dahil pek çok kentte uzun kuyruklar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Putin’e karşı öğlen buluşması” saatlerinde İstanbul dahil pek çok kentte uzun kuyruklar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Putin’e karşı öğlen buluşması” saatlerinde İstanbul dahil pek çok kentte uzun kuyruklar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.