Putin ve Paşinyan Telefonla Ateşkesi Görüştü

Putin ve Paşinyan Telefonla Ateşkesi Görüştü

ABONE OL
15:22 - 14/05/2021 15:22
Putin ve Paşinyan Telefonla Ateşkesi Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Putin, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki ateşkesin gözlemlenmek zorunda olduğunu söyledi.

Görüşmenin Ermenistan’ın talebi üzerine yapıldığı ifade ediliyor. Ermenistan, Azerbaycan ordusunun kendi topraklarına girdiği iddiasında bulunarak bu konuda bir soruşturma başlattı. Ermenistan ayrıca Azeri askerlerine müdahale ederek ilerleyişi ve sınır ihlalini durdurduğunu öne sürdü.

Azerbaycan tarafıysa bu iddiaları reddediyor ve kendisinin sınır bölgesindeki güvenliğini arttırıcı faaliyetlerde bulunduğunu ifade ediyor.

Telefon görüşmesinde Paşinyan’ın Putin’e Azerbaycan’ın ihlalleri konusunda Kolektif Güvenlik Anlaşması Organizasyonu’na başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Kremlin Sarayı’ndan görüşmeye ilişkin olarak yapılan açıklamada, Paşinyan’ın yapıcı bir diyalog ve işbirliğiyle sorunların çözümü yönünde görüşlerini belirttiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca Rusya’nın Bakü ve Erivan’la yakın ilişkilere ve arabuluculuk konusunda faaliyetlerine devam edeceğine dikkat çekildi.

VOA tarafından geçilen Putin ve Paşinyan Telefonla Ateşkesi Görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Putin ve Paşinyan Telefonla Ateşkesi Görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Putin ve Paşinyan Telefonla Ateşkesi Görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.