“Putin İlişkilerin Düşük Düzeyde Olduğu Konusunda Haklı”

“Putin İlişkilerin Düşük Düzeyde Olduğu Konusunda Haklı”

ABONE OL
12:05 - 14/06/2021 12:05
“Putin İlişkilerin Düşük Düzeyde Olduğu Konusunda Haklı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in iki ülke ilişkilerinin son yıllardaki en düşük seviyede olduğu yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Biden, Putin’in bu konuda haklı olduğunu kaydetti.

ABD Başkanı, bunun Putin’in uluslararası normlara yönelik tavrına bağlı olduğunu vurguladı. Biden, Putin’in uluslararası normlara çoğunlukla bağlı olmadığını da kaydetti.

Putin’e Amerikan seçimlerine müdahil olup olmadığına bakacağını seçilmeden önce söylediğini kaydeden Biden, “Kontrol ettim, bütün istihbarata ulaşabiliyorum, bu tür aktivitelere katıldı, karşılık verdim ve gene karşılık vereceğimi gösterdim” dedi.

“Onun ve benim için bununla mücadele etmenin en iyi yolu buluşmak ve müzakere yapmak” diyen Biden, “Onunla endişelerimizi dile getirme konusunda çok açık olacağım” ifadelerini kullandı.

Biden, Putin’in siber saldırı düzenleyenlerin koşullu olarak iade edilebileceği yönündeki açıklamasını ise olumlu bir işaret olarak niteledi.

Batı demokrasilerinin otokrat yönetimlerle mücadele etmek için yarış içinde olduğunu kaydeden Biden, “Sadece Çin’le yarış içinde değiliz, dünya genelinde otokrat yönetimlerle de yarış içindeyiz” dedi.

Çin’le de çok açık olacağını kaydeden Biden, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e çatışma değil işbirliği arayışı içinde olduklarını söylediğini, anlaşamadıkları konularda açıkça konuşacağını ve uyumlu olmayan hareketlere karşılık vereceklerini vurguladı.

Biden bu açıklamalarını İngiltere’de düzenlenen G-7 zirvesinin sonunda düzenlediği basın toplantısında yaptı.

Bu arada Biden G-7 zirvesinin ardından Windsor Şatosu’nda Kraliçe II. Elizabeth’le görüştü.

Rusya lideri Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden’la görüşmesi öncesinde, Amerikan NBC televizyonuna verdiği röportajda ABD’yle ilişkilerin son yılların en düşük seviyesinde olduğunu söylemişti.

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya lideri Vladimir Putin Çarşamba günü Cenevre’de biraraya gelecek.

Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada Biden’ın masaya siber saldırılar, Moskova’nın Ukrayna konusundaki agresif siyaseti ve ikili ilişkilere zarar veren diğer konuları getireceği vurgulanmıştı.

VOA tarafından geçilen “Putin İlişkilerin Düşük Düzeyde Olduğu Konusunda Haklı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Putin İlişkilerin Düşük Düzeyde Olduğu Konusunda Haklı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Putin İlişkilerin Düşük Düzeyde Olduğu Konusunda Haklı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.