“Putin Hitler Yorumu Nedeniyle Özür Diledi” 

“Putin Hitler Yorumu Nedeniyle Özür Diledi” 

ABONE OL
22:15 - 05/05/2022 22:15
“Putin Hitler Yorumu Nedeniyle Özür Diledi” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökleri olduğuna ilişkin yorumu nedeniyle Lavrov adına özür dilediğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’a İtalyan televizyon kanalı Rete 4’e verdiği söyleşi sırasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin Yahudi olduğu dikkate alındığında Rusya’nın Ukrayna’yı nasıl “Naziler’den arındırması gerektiği” sorulmuştu.

İtalyan tercüman aracılığıyla konuşan Lavrov, bu soruya, “‘Biz Yahudi isek bu nasıl bir Naziler’den arındırma’ diyorlar, Hitler’in de Yahudi kökleri vardı, dolayısıyla bunun bir anlamı yok” şeklinde yanıt vermişti.

Lavrov, “Yahudiler’in en büyük Yahudi düşmanlarının Yahudiler’in kendileri olduğunu söylediğini uzun zamandır duyuyoruz” ifadelerini de sözlerine eklemişti.

Bunun üzerine İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Nazi lideri Adolf Hitler’in Yahudi kökenli olduğuna ilişkin sözlerinin son derece tehlikeli olduğunu ve Yahudi karşıtlığına işaret ettiğini kaydederek kınamış, “Bu affedilemeyecek, skandal niteliğinde bir açıklama, korkunç bir tarihi hata, özür dilenmesini bekliyoruz” demişti.

Rusya Cumhurbaşkanı Putin’le telefon görüşmesi yaptığını söyleyen İsrail Başbakanı Bennett, Putin’in özrünü kabul ettiğini ve tutumunu netleştirdiği için kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

Bennett ayrıca Putin’den, Ukrayna’nın liman kenti Mariupol’daki Azovstal çelik fabrikasında mahsur kalanların tahliyesine izin vermesi üzerinde düşünmesini istediğini söyledi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’yle yaptığı telefon görüşmesinden sonra Putin’e bu ricasını ilettiğini söyleyen Bennett, Rusya Cumhurbaşkanı’nın sivillerin tahliyesi için bir koridor oluşturulması sözü verdiğini belirtti.

VOA tarafından geçilen “Putin Hitler Yorumu Nedeniyle Özür Diledi”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Putin Hitler Yorumu Nedeniyle Özür Diledi”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Putin Hitler Yorumu Nedeniyle Özür Diledi”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.