Protestocular Ermenistan Başbakanı’nın İstifasını İstedi

Protestocular Ermenistan Başbakanı’nın İstifasını İstedi

ABONE OL
00:49 - 05/05/2022 00:49
Protestocular Ermenistan Başbakanı’nın İstifasını İstedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ermenistan’da protestocular, Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını talep ettikleri gösteriler düzenledi. Muhalefet milletvekilleriyse parlamentoyu terk ederek Başbakan Paşinyan üzerindeki baskıları arttırdı.

Protestocular, başkent Erivan’daki ana caddelere barikat kurduktan sonra Paşinyan’ın konuşma yaptığı sırada Parlamento önünde gösteri düzenleyerek, Başbakan’a karşı memnuniyetsizliklerini ifade etti.

Gösteri sırasında çekilen video görüntülerinde, ellerindeki Ermenistan bayraklarını sallayan protestocuların, “Nikol’suz Ermenistan!” ve “Defol” gibi sloganlar attıkları görüldü.

Paşinyan’ın ateşli bir konuşma yaptığı sıradaysa muhalefet milletvekilleri Parlamento’yu terk etti. Destekçileri kendisini alkışlarken Paşinyan da, Parlamento’dan çıkan muhalif milletvekillerine, “Her zaman olduğu gibi kaçıyorsunuz” diye bağırdı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan

Paşinyan, Ermenistan’ın 2020 yılında altı hafta süren savaşta Azerbaycan’a yenilmesinden ve tartışmalı bölge Dağlık Karabağ ve civarında toprak kaybetmesinden sonra ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Daha fazla can ve toprak kaybına neden olmamak için Rusya’nın himayesindeki barış anlaşmasını kabul etmek zorunda bırakıldığını kaydeden Paşinyan, protesto dalgasıyla karşı karşıya kalmıştı.

VOA tarafından geçilen Protestocular Ermenistan Başbakanı’nın İstifasını İstedi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Protestocular Ermenistan Başbakanı’nın İstifasını İstedi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Protestocular Ermenistan Başbakanı’nın İstifasını İstedi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.