Polonyalı kamyon şoförlerinin eylemi Ukrayna’yı zora sokuyor

Polonyalı kamyon şoförlerinin eylemi Ukrayna’yı zora sokuyor

ABONE OL
17:34 - 09/12/2023 17:34
Polonyalı kamyon şoförlerinin eylemi Ukrayna’yı zora sokuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Polonya’da kamyon şoförlerinin Ukrayna sınırında gerçekleştirdikleri eylem nedeniyle Ukrayna zor günler yaşıyor. Her ne kadar kamyon şoförleri yardım malzemelerinin sevkiyatlarına devam ettiklerini söyleseler de Ukraynalı yardım kuruluşları bu konuda da sıkıntı yaşadıklarını ifade ediyor.

Ukraynalı yetkililer yardım malzemelerinin yanısıra Ukrayna ordunun ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da sıkıntılar yaşandığına işaret ediyorlar. Polonya’da kamyon şoförleri bir aydır sınır bölgesinde eylem yapıyorlar. Yetkililer, özellikle Ukrayna ordusunun kullandığı insansız hava araçlarında kullanılan malzemelerin iki üç hafta kadar gecikmede olduğunu belirtiyorlar.

Polonya’da kamyon sürücüleri, Avrupa Birliği’nin bazı taşımacılık kurallarını gevşetmesi ve Ukraynalı kamyoncuların işlerini baltalamasının ardından geçim kaynaklarının tehlikede olduğunu savunuyor. Sürücüler 6 Kasım’dan bu yana Ukrayna sınırına giden yolda 30 kilometrelik bir kuyruk oluşturarak geçişi kapatmış durumdalar.

Polonyalı kamyoncular, Ukraynalı meslektaşlarının, Rusya’nın 2022 yılı Şubat ayında başlayan saldırılarından sonra 27 ülkeli bloğun taşımacılık kurallarında geçici bir muafiyet elde ettiklerini belirtiyorlar. Ukraynalı taşımacılık şirketlerinin bu tarihten itibaren Avrupa Birliği’nde balıktan lüks mallara kadar her şeyi taşımak için daha düşük fiyatlar teklif ettiklerini söylüyorlar.

Polonya ve diğer yakın ülkeler savaşta Ukrayna’nın en büyük destekçilerinden olmasına rağmen, dünyanın en büyük ticaret bloğuna akan daha düşük maliyetli Ukrayna mal ve hizmetlerine karşı işlerini kaybeden kamyoncular ve çiftçiler kazanç kayıplarına tepki gösteriyorlar.

Kamyon şoförlerinin yardım malzemeleri gönderilmeye devam ediyor demesine rağmen Ukraynalı yardım kuruluşları, ticari çatışmanın savaş alanına da sıçradığını söylüyor.

Orduya ekipman sağlayan Ukrayna’nın en büyük yardım kuruluşu Come Back Alive’ın tedarik ve lojistik başkanı Ivan Poberzhniak, mühimmat taşımak ve yaralıları cepheden tahliye etmek için gereken yaklaşık 200 kamyonetin sınırda bloke edildiğini çünkü “teslimatların fiilen durduğunu” söyledi.

VOA tarafından geçilen Polonyalı kamyon şoförlerinin eylemi Ukrayna’yı zora sokuyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Polonyalı kamyon şoförlerinin eylemi Ukrayna’yı zora sokuyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Polonyalı kamyon şoförlerinin eylemi Ukrayna’yı zora sokuyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.