Polonya Ukrayna İçin NATO Barış Misyonu Teklif Edecek

Polonya Ukrayna İçin NATO Barış Misyonu Teklif Edecek

ABONE OL
23:17 - 18/03/2022 23:17
Polonya Ukrayna İçin NATO Barış Misyonu Teklif Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkesinin gelecek haftaki NATO zirvesinde Ukrayna’da bir uluslararası barış misyonu görevlendirilmesi için resmen teklifte bulunmaya hazırlandığını bildirdi.

Fikri ilk olarak Polonya Başbakan Yardımcısı Jaroslaw Kaczynski, 15 Mart’ta yaptığı Ukrayna ziyareti sonrasında gündeme getirmişti.

Kaczynski, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Slovenya’nın başbakanlarıyla birlikte Kiev’e giderek Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’ye desteklerini sunmuştu. Zelenski, Avrupalı yetkililere savaşın durumuyla ilgili bilgi vermişti.

Polonya’da iktidar partisinin lideri olan Kaczynski, düzenlediği basın toplantısında, ‘‘Bir NATO barış misyonuna, muhtemelen daha geniş bir uluslararası yapıya, sahip olmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Kendisini savunabilecek ve Ukrayna topraklarında faaliyet gösterecek bir misyonun gerekli olduğunu düşünüyorum’’ demişti.

Polonya’da siyasi kararları alan isim olarak görülen Kaczynski, ‘‘Bu, barış için çabalayacak, insani yardım sağlayacak bir misyon olacak, ancak aynı zamanda uygun silahlı güçler tarafından da korunacak” diye konuşmuştu.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Fiala ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa, Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna işgalinin ardından ülkeye giden ilk yabancı liderler olmuştu.

Eski komünist ülkeler Çek Cumhuriyeti ve Polonya, hem AB hem NATO üyesi. Bu ülkeler Rus işgalinden bu yana Ukrayna’nın Avrupa’daki en büyük destekçileri.

VOA tarafından geçilen Polonya Ukrayna İçin NATO Barış Misyonu Teklif Edecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Polonya Ukrayna İçin NATO Barış Misyonu Teklif Edecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Polonya Ukrayna İçin NATO Barış Misyonu Teklif Edecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.