Polonya 45 Rus Diplomatı Sınırdışı Edebilir

Polonya 45 Rus Diplomatı Sınırdışı Edebilir

ABONE OL
12:51 - 23/03/2022 12:51
Polonya 45 Rus Diplomatı Sınırdışı Edebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Polonya, 45 Rus diplomatı sınırdışı edebilir. Polonya Özel Servisler Birimi, ülkenin dışişleri bakanlığından 45 Rus diplomatın sınırdışı edilmesini talep etti.

Özel Servisler Birimi Basın Sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Polonya’daki 45 Rus görevlinin diplomat olarak görünmesine karşın istihbarat servisine çalıştıklarını söyledi ve bu kişilerin sınırdışı edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Polonya Hükümet Sözcüsü de yaptığı açıklamada, Rusya Büyükelçisi’nin Polonya Dışişleri Bakanlığı’na çağırılarak kendisinden bilgi istendiğini konuya ilişkin kararın görüşmelerin ardından açıklanacağını belirtti.

Bu gelişme üzerine Rusya’dan da bir açıklama geldi. Rus RIA haber ajansı, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Polonya’nın böyle bir adım atması halinde Rusya’nın da buna karşılık vererek Polonyalı diplomatları sınırdışı edeceğini açıkladığını bildirdi.

Polonya Rusya’nın Ukrayna saldırıları sonrasında en fazla Ukraynalı göçmene ev sahipliği yapan ülke durumunda.

VOA tarafından geçilen Polonya 45 Rus Diplomatı Sınırdışı Edebilir haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Polonya 45 Rus Diplomatı Sınırdışı Edebilir haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Polonya 45 Rus Diplomatı Sınırdışı Edebilir haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.