PKK yanlıları Nürnberg’de Türk Süpermarketine saldırdı

PKK yanlıları Nürnberg’de Türk Süpermarketine saldırdı

ABONE OL
15:56 - 13/10/2019 15:56
PKK yanlıları Nürnberg’de Türk Süpermarketine saldırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Market sahibi Mustafa Şimşek’in oğlu Ömer Şimşek başından yaralandı.

Türk silahlı kuvvetlerinin (TSK), Fırat’ın doğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtını protesto eden yaklaşık 1500 kadar PKK yanlısı, Nürnberg’ in güneyinde bulunan Wölkernstr. 50 numarada ki, Türk Süpermarketi ZARA’ nın önünde cumartesi günü, saat 16.30 sularında, polisin müdahalesine rağmen, market sahibi Mustafa Şimşek’in 28 yaşındaki evli bir çocuk babası Ömer Şimşek’e saldırarak, sopa ile başını yardılar. Hastaneye kaldırılan Ömer Şimşek tedaviye alınırken, olay yerine çok sayıda takviye polis sevk edildi.

Başkonsolos Olay Yerine geldi

Olay üzerine, Zara Market’e gelen Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, polis yetkililerinden bilgi aldı. Polis Müdürü, daha sıkı tedbirler alarak, böyle olaylara meydan vermeyeceklerini ifade etti. Ömer Şimşek’in 2016 yılında da benzer bir saldırıya uğradığı öğrenildi. PKK yanlıları aynı gün bir Türk kuaförüne de saldırı teşebbüsünde bulundu.

Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz faillerin yakalanmasını istedi

Başkonsolos Serdar Deniz, Polisten,  bu olaya çok hızlı bir şekilde müdahale etmelerini, saldırganın bir an önce yakalanıp, yargı önüne getirilmesini istedi. Serdar Deniz, Polise, ben başkonsolos olarak her bir vatandaşımın haklarını ve hukukunu korumakla görevliyim dedi ve onlardan da vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamalarını istedi ve olayların büyümesi halinde, iki ülkenin ilişkilerini zora sokacağını hatırlattı Serdar Deniz, vatandaşlarımızdan provokasyona gelmemelerini istedi ve sağduyulu olunmasını gerektiğin söyledi. Deniz, vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerini bildirdi.

https://www.youtube.com/watch?v=ZN62i62w_5g

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.