Petrol Üretimi Artacak mı?

Petrol Üretimi Artacak mı?

ABONE OL
22:42 - 17/07/2022 22:42
Petrol Üretimi Artacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika’da yetkililer Başkan Joe Biden’ın Ortadoğu ziyareti sonrası önemli petrol üretici ülkelerin üretim kapasitelerini arttıracağını belirtiyor.

Dışişleri Bakanlığı’nın enerji güvenliği danışmanı Amos Hochstein, ziyaret sırasında duydukları çerçevesinde bu konuda gelecek haftalarda biraz daha fazla adım göreceklerinden emin olduğunu söyledi.

Hochstein, bu açıklamalarını CBS televizyonuna yaptı.

Amos Hochstein bununla birlikte hangi ülkelerin üretimi arttıracağını ya da nasıl arttıracakları konusunda ayrıntı paylaşmadı.

Konunun sadece Suudi Arabistan’la ilgili olmadığını belirten Hochstein, üretim arttırımı için kapasite olduğunu belirtti.

Biden, Ortadoğu ziyareti çerçevesinde Cuma günü petrol fiyatlarının düşmesi umuduyla üretimin arttırılması konusunda bir anlaşma için Suudi Arabistan’ı ziyaret etmişti.

Ancak Biden’ın petrol üretiminin arttırılması konusunda net bir garanti alamadığı belirtiliyor.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı da Suudi Arabistan’daki Amerika-Arap zirvesinde petrolün konuşulmadığını belirtti.

Bakan, petrol üreticisi ülkeleri bir araya getiren OPEC’in piyasa koşullarını değerlendirmeye devam edeceğini ve gerekli olanı yapacağını söyledi.

Rusya’nın da üyesi olduğu OPEC’in bir sonraki toplantısı 3 Ağustos’ta.

VOA tarafından geçilen Petrol Üretimi Artacak mı? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Petrol Üretimi Artacak mı? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Petrol Üretimi Artacak mı? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.