Petrol Fiyatları Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesinde

Petrol Fiyatları Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesinde

ABONE OL
11:22 - 07/07/2021 11:22
Petrol Fiyatları Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin yeni üretim planı üzerinde anlaşamamasının sonucunda petrol fiyatları son üç yılın en yüksek seviyesine doğru yükseldi.

Rusya’nın da dahil olduğu OPEC+ ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Corona virüsü pandemi süreci planlaması dahilinde üretimin azaltılması yönünde alınan kararın 8 ay daha geçerli olması önerisini reddetti. Görüşmeler BAE’in ret kararı nedeniyle askıya alınırken, petrol fiyatlarında rekor düzeyde artış gözlemlendi.

Reuters haber ajansına göre, bazı OPEC+ kaynakları Ağustos ayında petrol üretimi yapılmayacağını belirtirken, bazı diğer kaynaklar ise toplantının önümüzdeki günlerde devam edeceğini ve üretimin Ağustos ayında artacağını ileri sürdü.

OPEC+ görüşmeleriyle ilgili belirsizlik devam ederken, varil petrol fiyatı 77,66 dolara çıkarak 2018 yılından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı. Bu rakam Amerika’da da 76,90 dolarak çıkarak son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bazı uzmanlar, önümüzdeki günlerde ek petrol tadariği sağlanmaması halinde varil fiyatının 80 doları geçebileceği uyarısını yapıyor.

Diğer taraftan, bu durum petrol ihraç eden bazı ülkelerin para birimlerinin değer kazanmasını sağladı. Norveç, Kanada ve Rusya’nın yanısıra Avustralya ve Yeni Zelanda paralarının değeri arttı.

VOA tarafından geçilen Petrol Fiyatları Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesinde haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Petrol Fiyatları Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesinde haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Petrol Fiyatları Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesinde haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.