Pelosi Ziyareti Öncesinde ABD Savaş Gemileri Bölgede

Pelosi Ziyareti Öncesinde ABD Savaş Gemileri Bölgede

ABONE OL
17:56 - 02/08/2022 17:56
Pelosi Ziyareti Öncesinde ABD Savaş Gemileri Bölgede
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin, bugün Tayvan’ı ziyaret etmesi bekleniyor. Çin’le ziyaret öncesi tansiyon yükselirken ABD’nin 4 savaş gemisi, bölgede konuşlandırıldı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi’nin bugün ilerleyen saatlerde Tayvan’a gitmesi bekleniyor. Söz konusu ziyaret son günlerde ABD ve Çin arasındaki tansiyonu arttırdı. Çin, kendi toprağı olarak gördüğü Tayvan’a Pelosi’nin ziyaretini iç işlerine müdahale olarak değerlendiriyor. Beyaz Saray yönetimiyse Pelosi’nin Tayvan’ı ziyaret edebileceğini belirtiyor.

Çin’in ziyaretin ciddi sonuçları olacağı ve Çin ordusunun da teyakkuzda olduğunu açıklamasının ardından ABD’nin de bölgeye aralarında bir uçak gemisinin de bulunduğu 4 savaş gemisini gönderdiği belirtildi.

Reuters haber ajansına bilgi veren bir ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi USS Ronald Reagan uçak gemisinin Tayvan’ın doğusunda olduğunu doğruladı. Aynı yetkili söz konusu gemilerin bölgede rutin devriye görevinde olduklarını ifade etti.

Öte yandan Çin askeri kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının da Tayvan’a yakın bölgede bu sabah itibariyle uçuşlar gerçekleştirdikleri belirtiliyor. Benzer şekilde Çin savaş gemilerinin de Tayvan karasuları sınırında dünden bu yana bekledikleri ifade ediliyor.

Çin dışişleri ve savunma bakanlıkları, bölgedeki askeri hareketliliğe ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

Tayvan Savunma Bakanlığı da mevcut gelişmeler ve Çin uçaklarının sınır bölgesindeki uçuşlarının ardından alarm seviyesini arttırdıklarını açıkladı.
Uzmanlar askeri hareketlilikle tarafların birbirlerine gözdağı vermeye çalıştıklarını, kesinlikle bir temas beklemediklerini dile getiriyor.

VOA tarafından geçilen Pelosi Ziyareti Öncesinde ABD Savaş Gemileri Bölgede haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Pelosi Ziyareti Öncesinde ABD Savaş Gemileri Bölgede haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Pelosi Ziyareti Öncesinde ABD Savaş Gemileri Bölgede haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.