‘Pandemi´den sonra bölgemize ilgi arttı’

‘Pandemi´den sonra bölgemize ilgi arttı’

ABONE OL
10:26 - 06/09/2022 10:26
‘Pandemi´den sonra bölgemize ilgi arttı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Tatilcilerin pandemi sonrası bireysel turizm içerisinde hareket etmeye başladıklarını ifade eden Pazarbaşı, Gelibolu Yarımadası’nın olanakları, tesisleri, yiyecek içecek sunumları ile bu konuda öne çıktığını söyledi.

İnsanların ilgisini çekiyoruz!

Pazarbaşı yaptığı açıklamasında “Turizm pandemiden sonra hem nitelikli hem de safe turizme döndü. Hepimizin bildiği gibi pandemide sağlık en önemli konu oldu. İnsanlar bu konudan nasıl uzak durmalarının gerektiğini öğrendiler. Ama bununla birlikte de daha nitelikli kitlesel turizm dışında bireysel turizm içerisinde hareket etmeye başladılar. Doğa ile ilgili özellikli bölgeleri tercih ettiler. Bölgemiz olan Gelibolu Yarımadası olanakları, tesisleri, yiyecek içecek sunumları ile bu konuda öne çıktı. İstanbul gibi bir metropole çok yakın oluşu, boğaz köprüsün hayata geçmesi ve yollarının otoban olması, ulaşımın kolay olması bize çok büyük bir avantaj sağlıyor. Bu avantajın dışında bölgemiz, zenginlikleri, deniz, doğa, tarih, müzelerimiz, kalelerimiz, Gelibolu Savaşlarının yaşandığı Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı topraklar ile her şeyi barındırıyor. Bu nedenle insanların ilgisini çekiyoruz.”dedi.

Bölgemizde gerçekleştirilen aktiviteler değer katıyor!

Bölgede gerçekleştirilen aktivitelerin öneminde de dikkat Kemal Pazarbaşı, etkinliklerin artarak devam etmesinin gerekliliğini de dile getirerek “ Bölgede düzenlenen Gelibolu tarihi alanının yarattığı akitivteler arasında yer alan, yüzme, koşu, eylül ayı içerisinde düzenlenecek Gelibolu Maratonunun devamı,triatlon gibi organizasyonlar bölgemize büyük değer katıyor. Çok sayıda yerli yabancı sporcu bu müsabakalara katılıyor. Bu aktivitelere pandemide ara verilmişti ama hem bu dönem için hem de gelecek dönem için taleplerin oldukça yoğun olduğunu görüyoruz. Bölgemizin bununla birlikte daha sosyal ve kültürel anlamda gelişeceğini umuyoruz. Beklentimiz de bu. Artık kitlesel turizmin değil, bireysel ve insanların nitelikli tesislerin, gastronominin daha iyi olduğu, yerel ürünlerin öne çıktığı, bölgesel özelliklerin ortaya çıktığı bir turizm amaçlıyoruz. Bununla birlikte tesislerimizin nitelikli, tesisler olmasını istiyoruz. Sadece bizim Kum Hotel değil, bütün bölgemizdeki tesislerin plajından, restauratına kadar her noktada turizme daha iyi hizmet amaçlı olması gerektiğini düşünüyoruz.”dedi.

Tarihi alan başkanlığımız bölgemiz için bir şans!

Bölgede başarılı işlere imza atan Gelibolu Tarih Alan Başkanlığını da tebrik eden Kemal Pazarbaşı “Tarihi alan başkanlığımız gerçekten bölgemiz için bir şans. Salt reformları ile, bölgeye kazandırdığı kültürel, tarihsel dokuyu koruyarak bir noktaya getirdiği için bu konuda müteşekkiriz. Tabii ki mutlaka bazı zorluklar var. Bunların dışında bu tarihi bu kültürü , bu ekolojiyi doğayı korudu için de Alan Başkanlığımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Halil Öncü)

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.