Pandemi yeme -içme alışkanlıklarını değiştirdi yaş meyve sebze ihracatı arttı

Pandemi yeme -içme alışkanlıklarını değiştirdi yaş meyve sebze ihracatı arttı

ABONE OL
22:59 - 15/12/2020 22:59
Pandemi yeme -içme alışkanlıklarını değiştirdi yaş meyve sebze ihracatı arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Pandemi başta fast-food olmak üzere  Avrupa’da insanların yeme – içme alışkanlıklarını değiştirmesi nedeniyle yaş meyve sebze ihracatının rekor seviyede artmasına yol açtı.

Pandemi nedeniyle Avrupa ve Türkiye’de restoranların, fast-food ile eğlence yerlerinin kapalı olması, insanların evlerinde kalması yiyecek içecek alışkanlıklarını değiştirdi.

Televizyonlarda, sosyal medya ve basın yayında uzmanların ve bilim insanlarının bağışıklık sistemini güçlendiren meyve sebze tüketilmesi önerileri de yer alınca evlerinde kalanlar yiyecek alışkanlıklarını değiştirdi. Yemek ihtiyaçlarını kendi karşılamaya başlayınca sebze ve meyve tüketimi de arttı.

Pandemi Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatının da artmasına yol açtı. Türkiye geçen yıl Ocak-Kasım ayında 1 milyar 939 milyon 620 dolarlık yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirdi. Bu yılın aynı döneminde ise 2 milyar 326 milyon 231 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Batı Akdeniz bölgesinden ise yılın 11 aylık döneminde yapılan ihracat yüzde 28,11 artarak 519 milyon 802 bin 382 dolar oldu.

WBT Tarım ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş Başkanı Ergin Civan pandemi nedeniyle hem Türkiye hem de Avrupa ülkelerinde yeme-içme alışkanlıklarının değiştiğini söyledi.

Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini deposu olduğu için narenciye ürünlerine dünyadan yoğun talep olduğunu belirten Civan, ‘’Pandemi sürecinde insanlar evde kaldı ve yeme içme alışkanlıklarını değiştirdi. İnsanlar evde daha çok kalıyor ve daha çok doğal ürünleri tercih etmeye başladı. Böylece daha çok meyve sebze tüketiyor’’ dedi.

Fast Food alışkanlığı azalıyor

Adalya Dış Ticaret şirketi sahibi Abdullah Bulut da pandemi nedeniyle restoran, fast food ve eğlence yerlerinin kapalı olması nedeniyle fast food tüketiminin de azaldığını belirtti.

Evinde kalan Avrupalının yemek yapmaya başladığını ifade eden Bulut, şöyle devam etti.

‘’Pandemi nedeniyle Avrupalı meyve sebze tüketimine yöneldi. Meyve sebze tüketimi de arttı. Fast food alışkanlığı azaldı. Koronavirüs salgını alışkanlıkları da değiştirdi. Bu da Türkiye’nin ihracatına olumlu etki yaptı. Hem ülkemiz hem de bölgemizden yapılan yaş meyve sebze ihracatı rekor seviyeye ulaştı.’’

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.