Palau Cumhuriyeti, dünyanın ilk karbon nötr turizm destinasyonu olmayı planlıyor

Palau Cumhuriyeti, dünyanın ilk karbon nötr turizm destinasyonu olmayı planlıyor

ABONE OL
12:34 - 07/11/2020 12:34
Palau Cumhuriyeti, dünyanın ilk karbon nötr turizm destinasyonu olmayı planlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Proje, yerel kaynaklı ve sürdürülebilir gıda üretimini artırırken, hem yerel hem de dış turizm yoluyla Palau’nun karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor.

Palau Turizm Bürosu müdürü Kevin Mesebeluu, “Mevcut Covid-19 krizi bize bir şey öğrettiyse, o da başta en büyük sorun olarak iklim değişikliği ve ülkemizin dış tehditlere karşı direncini güçlendirmemiz gerektiğidir” dedi.

Proje Sustainable Travel International, Slow Food International ve Palau Bureau of Tourism arasında işbirliği kuyutularak Ağustos ayında başlatıldı.

Deniz seviyesinin yükselmesi tehdidi altındaki alçakta yatan bir takımadalar olarak, proje, adaların kilit endüstrisi olan turizm ile birlikte çalışan iklim değişikliğine bir çare olmak için yanıt arıyor.

Pulau’nun tropikal yağmur ormanları, mangrov ormanları, deniz çayırı yatakları, mercan resifleri ve deniz gölleri, onu Okyanusya’daki biyolojik açıdan en zengin ada gruplarından biri ve deniz turizmi için en iyi destinasyonlardan biri haline getiriyor.

Geçen yıl 89.000 uluslararası gezgin, sadece 22.000 kişinin yaşadığı ada zincirini geçen yıl 90 bin turist ziyaret etmişti.

Turizm sadece yerel geçim kaynakları için hayati öneme sahip değil, aynı zamanda iklim değişikliği içinde büyük önem arz ediyor.

Ziyaretçiler yurtdışından uçakla geliyor ve çoğu kaldıkları süre boyunca ithal yiyecekleri tüketme istediği için yoğun fosil yakıt kullanımına neden oluyor ve ayrıca adanın kaynakları dışarıya gönderilmiş oluyor.

Paula’nın kara kütlesinin yüzde 25’inden fazlası, deniz seviyesinden on metreden daha az yüksekte yer alıyor ve bu da ülkeyi, iklim değişikliğinden dolayı deniz seviyelerinin yükselme riski ile karşı karşıya bırakıyor.

Buna yanıt olarak bir işbirliği içersinde kadın girişimcileride dahil ederek sürdürülebilir uygulamalara yerel çiftçiler ve balıkçılar tarafından gıda üretimini artırmak için çalışmalar hızlandırılacak: Bu kampanya ile ülkenin gastronomi mirasını ön plana çıkarılacak oteller ve turizm işletmeleri yerel kaynaklı malzemeler ve yemekler sunmaya teşvik edilecek.

Bu girişim sayesinde yerli üreticilere daha fazla yatırım yapılarak ithalata olan bağımlılık azaltılacak ve bu sayede hem adanın karbon ayak izi azaltılacak hemde gıda güvenliğini artırılacaktır.

Palau ‘daki çalışmaları teşvik etmek için Slow Food International’ın genel sekreteri Paolo di Croce, “Bozuk ve yanlış gıda sistemlerine dayalı sürdürülebilir olmayan bir turizm endüstrisinin hızlı büyümesi, iklim krizinin ve ekosistem yıkımının temel itici güçlerinden biri olmuştur” diye küresel turizmde gelinen tehlikeli durumu özetliyor.

Pasola’ya göre bu proje, yerel gıda sistemlerini güçlendirecek ve gıda ithalatının neden olduğu kültürel ve çevresel zararı azaltacak ve ayrıca hem Palau’da hem de diğer bölgelerde gıda üreticilerinin geçimlerini iyileştirmeye çalışan bir çözüm olan antitezi temsil ediyor.

Palau hükümeti aynı zamanda türünün ilk örneği olan bir karbon yönetimi aracı geliştirecek.

Turistler, seyahat ve turizm faaliyetlerinden kaynaklanan emisyonları hesaplayıp takip edebilecek ve ardından karbon dengeleme için seçenekler sunulucak. Bu seçenekler, mangrov restorasyonu gibi “mavi karbon” girişimlerini veya CO2 emisyonlarını azaltan bölgesel sürdürülebilir üretim faaliyetleri olacak:

Bu dengeleme seçenekleri Pulau merkezli olarak yürütülecek; karbon azaltma girişimlerini desteklemek için yılda 1 milyon ABD dolarının üzerinde para toplanması hedefleniyor.

Resim: © AA

TOUREXPI tarafından geçilen Palau Cumhuriyeti, dünyanın ilk karbon nötr turizm destinasyonu olmayı planlıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Palau Cumhuriyeti, dünyanın ilk karbon nötr turizm destinasyonu olmayı planlıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Palau Cumhuriyeti, dünyanın ilk karbon nötr turizm destinasyonu olmayı planlıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.