Özgür Özel İzmir’de çekişmeli 5 ilçede sahada

Özgür Özel İzmir’de çekişmeli 5 ilçede sahada

ABONE OL
15:56 - 13/03/2024 15:56
Özgür Özel İzmir’de çekişmeli 5 ilçede sahada
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İzmir’de AK Parti’yle rekabetin yüksek olduğu 5 ilçede halk buluşmaları gerçekleştiriyor.

Dün İzmir iş dünyası temsilcileri ile buluşmasının ardından Bayraklı ve Bornova’da düzenlenen programlara katılan Özel, kentteki ziyaretinin ikinci gününde Ödemiş, Tire, Bayındır, Menderes ve Torbalı ilçelerinde sahaya iniyor.

Özel’in ziyaret ettiği İzmir’in dış ilçeleri, AK Parti karşısında yarışın çekişmeli geçtiği ilçeler.

2019’daki yerel seçimde İzmir genelinde İYİ Parti’yle işbirliğinin yanı sıra HDP de aday göstermeyerek CHP’li adaylara destek olmuştu.

İşbirliğine rağmen AK Parti adayının seçimi kazandığı Bayındır ve AK Parti’nin 2019’daki seçimi yüzde 40 üzeri oylarla kaybettiği Tire, Ödemiş, Menderes ve Torbalı’da bu kez CHP tek başına mücadele ediyor.

“Onların adı korku ittifakı, bizim adımız Türkiye İttifakı”

Ödemiş’teki halk buluşmasında konuşan CHP lideri Özel, diğer siyasi parti seçmenlerine “sandık ittifakı kurarak CHP’li adaylara oy verme” çağrısı yaptı.

Özel, “Bir tarafta her gün birbirine benzeyen Cumhur İttifakı var. Korkuyorlar, hakaret ediyorlar, iftira ediyorlar, şantaj yapıyorlar. Bu korku, tehdit, şantaj ve küfür ittifakının karşısında çok güçlü bir ittifak var. İçlerinde sosyal demokratlar, milliyetçi demokratlar var, muhafazakar demokratlar var. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, etnik kökeni ne olursa olsun Türkiye’nin bütün demokratları var. Onların adı korku ittifakı, bizim adımız Türkiye İttifakı” dedi.

Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin adaylarını sadece CHP’lilere değil geçen seçimi birlikte kazandığımız iyi insanlara, güzel insanlara, geçen seçim birlikte olduğumuz şimdi ittifak kuramadıklarımıza, Ödemiş’in yalandan ve haramdan korkan güzel insanlarına, iyi insanlarına ve partimdeki aslan sosyal demokratlara emanet ediyorum. En güçlü ittifak biziz. Biz kazanacağız, siz kazanacaksınız, Ödemiş kazanacak, Türkiye kazanacak” diye konuştu.

“Bundan sonraki süreç artık geneldeki iktidarın gücünün yerelle dengelenmesi sürecidir”

31 Mart’ın iktidara “seçmenlerin sarı kart gösterebilecekleri” bir seçim olduğunu söyleyen Özel, “Bundan sonraki süreç artık geneldeki iktidarın gücünün yerelle dengelenmesi sürecidir. Eğer bunu yapmazsak, eğer iktidar 1 Nisan günü şunu görürse, emekliye 10 bin lira veriyorum, sesi çıkmıyor. Çiftçinin ürünü para etmiyor, borcunu ödeyemiyor, sesi çıkmıyor.’ Dört yıl seçim yok, acı reçete geliyor, kemer sıkma geliyor. Kimsenin şüphesi olmasın bu memlekette kemeri ‘beşli çete’ sıkmıyor, acı reçeteyi holdingler, zengin müteahhitler içmiyor” dedi.

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidarına yakın Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Holding, Kolin Holding ve Makyol Holding için “beşli çete” demiş ve bu şirketlere maddi kaynak aktarımı yapıldığını sık sık gündemde tutmuştu.

Özel, “1 Nisan’da bu hükümet ‘bu kadar zam yaptım, bu kadar enflasyon oldu, yine de oy verdiler’ derse ertesi gün yapacak bir şey yok. 1 Nisan’ın ertesi günü, AK Partili de olsa MHP’li de olsa herkes büyük zorluklar yaşayacak. Ama bir gün önce yapacak bir şey var, 31 Mart günü önümüzde sandık var. Bu genel seçim değil, yerel seçim. Dürüst çalışkan insanlara ilçenizi emanet edeceksiniz. Ama bu seçim aynı zamanda ülkeyi yönetenlere mesaj verilecek bir seçim” diye konuştu.

Ekonomiye gevrek-boyoz hesabıyla eleştiri

Ekonomideki gelişmeleri eleştiren Özel, “Tayyip Erdoğan 3 Kasım 2002 günü Türkiye’de iktidara geldi. Geldiği gün bir emekli maaşı 1,5 asgari ücret düzeyindeydi. Bu düzeni bozmasaydı, sizi enflasyon altında ezdirmeseydi, 1’e 1,5 düzenini bozmasaydı, bugün 10 bin TL alan emekli 26 bin TL alacaktı. Asgari ücret 17 bin TL. Bugün alınan para 10 bin TL. En düşük emekli maaşıyla Tayyip Bey geldiğinde 8 çeyrek altın alınabiliyordu. Bugün aldığınız 10 bin TL 2,5 çeyrek altını zor alıyor. Arada 5,5 çeyrek altın kayıp var” dedi.

Özel, öğrencilere devlet tarafından verilen burs ve kredi miktarının da yıllar içinde alım gücünün düştüğünü gevrek-boyoz hesabıyla anlattı.

CHP lideri, “Tayyip Bey diyor ki eskiden 300 liracık veriyorlardı, şimdi ben 2000 lira veriyorum. ‘300 TL nere 2 bin TL nere’ diyor. Öğrencinin biri boyoz gevrek üzerinden hesabını yapmamı istedi. 2004’te 300 TL ile 333 tane gevrek alınıyor. Bu seneki 2 bin TL ile 200 tane İzmir gevreği alınıyor. 333 gevrek nere 200 gevrek nere? Öğrencinin cebinden 133 gevrek çalıyorlar. 2004’te 300 TL ile 500 boyoz alınıyor. 2 bin TL’lik kredi ile 200 boyoz alınıyor. 500 boyoz nere 200 boyoz nere? Öğrencinin cebinden 300 boyozu Recep Tayyip Erdoğan almıştır. Bu hesap böyle biline” ifadelerini kullandı.

“Aday gösterildiği gün herkes partili olur, önemli olan görevi bırakırken partili kalmak”

Özgür Özel konuşmasında CHP’den yeniden aday gösterilmemesine karşın aday belirleme sürecine itiraz etmeyen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e de teşekkür etti.

Özel, “Bir partili nasıl olmalı diye baktığımda Mehmet Eriş gibi olmalı. Bir emekli öğretmen, 10 yıldır hizmet ediyor. Bir görev yapılacaksa Eriş başkanım gibi yapılmalı, bir görev emanet edilecekse onun gibi emanet edilmeli. Aday gösterildiği gün herkes partili olur, görev yaparken herkes partilidir. Önemli olan görevi bırakırken, görevi emanet ederken partili kalmak, Mehmet Eriş’in biraz önce dediği gibi ’hayatımın son gününe kadar bu parti için çalışacağım’ demek her türlü takdirin üstündedir” dedi.

“Tüm CHP’li belediye başkanları göreve girerken mal varlığını belediyenin kapısına asacak”

Özel daha sonra gittiği Tire’de de “Tüm CHP’li belediye başkanları göreve girerken mal varlığını belediyenin kapısına asacaklar. Her sene asacaklar. Bizim başkanlarımıza güvenimiz tam, onların kendilerine güveni tam. Biz birileri gibi belediye başkanlığı yapıp zenginleşmeyeceğiz” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen Özgür Özel İzmir’de çekişmeli 5 ilçede sahada haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Özgür Özel İzmir’de çekişmeli 5 ilçede sahada haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Özgür Özel İzmir’de çekişmeli 5 ilçede sahada haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.