Özdağ’a Hatay’a Giriş Yasağı

Özdağ’a Hatay’a Giriş Yasağı

ABONE OL
20:19 - 27/06/2022 20:19
Özdağ’a Hatay’a Giriş Yasağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Suriyeliler’e yönelik parti politikası nedeniyle Hatay kentine girişinin yasaklanması Türkiye’de tartışma yarattı. Hatay Valiliği kararıyla Özdağ ve Zafer Partisi’nce bugün kente yapılacak ziyarete yönelik engelleme kararı hayata geçirildi.

Türkiye’de bir muhalefet partisi ve liderine yönelik İçişleri Bakanlığı talimatıyla kente giriş yasağı şeklindeki yaklaşım, Suriyeliler odaklı mevcut tartışmayı büyütmesinin yanı sıra gelecek seçimler açısından tepkiyle karşıladı. Özdağ’a yönelik yasak kararına CHP, İyi Parti, Liberal Parti gibi siyasi parti üyelerinden ve yurttaşlardan sosyal medya aracılığıyla tepkiler geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün Hatay’ın girişinde polislerce durduruldu ve kendisine yasak getirildiği iletildi. Bu durumu Özdağ, “Hatay’a yoldayız. Jandarma ve polis Erzin’de yolu kesmiş. Hatay Valiliği 4 gün bütün etkinlikleri iptal etmiş. Zafer Partisi’nin Hatay’a girmesini yasaklamış. 700 bin Suriyeli’nin yaşadığı Hatay’a Zafer Partisi giremeyecekmiş” paylaşımıyla duyurdu.

Kent girişinde beklemeye devam edeceğini açıklayan Özdağ, ilerleyen saatlerde Twitter üzerinden, “Bizim Hatay’a girişimizi “Anayasa’yı çiğneyerek yasaklayan” Hatay Valisi, şimdi de bulunduğumuz noktaya gelmek isteyen vatandaşları engelliyor! Hatay Valisi, bizi zorlama! Ya devletin valisi gibi davran ya da devletin sana emanet edilen koltuğundan derhal kalkıp istifa et!” tepkisini paylaştı. Özdağ, Hataylılar’a da, “Sevgili Hataylılar, Hatay’a Türk olduğumuz ve Suriye üzerinden kaçak olarak girmediğimiz için engellendik. Bu kanunsuz emir kaldırılmazsa, gerekirse Hatay’ın Türkiye’ye katılışının yıldönümü olan 9 Temmuz’a kadar buradayız. Gelin burada kucaklaşalım” çağrısı yaptı.

Yasak gerekçesi “nefret söylemi” ve “kışkırtıcılık”

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nden Hatay Valiliği’ne yazılan yazıda yasaklama kararı gerekçesinde ise, “İnternet üzerindeki sosyal medya paylaşımları ve açık kaynaklar üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde, Twitter sosyal medya paylaşım sitesinde, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, 26 Haziran 2022 tarihinde Zafer Partisi Adana 1’nci Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan da geri çekileceğiz. Yarın arkadaşlar Hatay’a gidiyorum. Türkiye-Suriye sınırına iktidara geldiğimizde tamamlanmak üzere ilk mayını yerleştireceğiz. Buradan da bütün dünyaya duyuruyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunduğu tespit edilmiştir” ifadesi kullanıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da, Özdağ’a yönelik yasağı, “Tek güç kaynağı yabancı düşmanlığı olan, iki gündür Hatay sınırına mayın döşeyeceğini söyleyerek kışkırtıcı bir yol izleyen, hayatı yalan ve provokasyondan ibaret birinin bu provokasyonuna, tahrikine izin verilmemiştir” sözleriyle savundu.

VOA tarafından geçilen Özdağ’a Hatay’a Giriş Yasağı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Özdağ’a Hatay’a Giriş Yasağı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Özdağ’a Hatay’a Giriş Yasağı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.