Ottawa Polisi Protestocuları Gözaltına Alıyor

Ottawa Polisi Protestocuları Gözaltına Alıyor

ABONE OL
22:30 - 18/02/2022 22:30
Ottawa Polisi Protestocuları Gözaltına Alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Kanada’nın başkenti Ottawa’da Corona aşısı ve pandemi önlemlerini protesto etmeye devam eden göstericilere polis müdahale etti. Kamyon sürücülerinin üç hafta önce başlattığı eylemde polis kent merkezindeki protestocuları gözaltına almaya başladı.

Kent merkezinde araçlarını park ederek ve çadır kurarak eylem düzenleyen göstericiler arasında, polisin başlattığı müdahaleye karşı çıkanlar gözaltına alınıyor.

Protestocuların ABD-Kanada sınırında bloke ettikleri Ambassador Bridge (Büyükelçi Köprüsü) polisin müdahalesiyle birkaç gün önce yeniden trafiğe açılmıştı. Ancak Ottawa’da kent merkezindeki eylemler devam ediyordu.

Emniyet birimleri kentteki göstericileri dağıtmak için ilk hamlesini Perşembe günü yaparak protestoların liderlerinden ikisini gözaltına aldı, göstericilere destek vermeye çalışacak olası diğer grupların önünü kesmek için de çevredeki yolları kapattı. Perşembe günü gözaltına alınan iki protesto lideri ‘zarar verme’ ve ‘polisi engelleme’ suçlamasıyla Cuma günü mahkeme karşısına çıkıyor.

Protestocular arasında silahlı sağcı aşırıcı grupların ve eski ordu mensuplarının olması nedeniyle Kanadalı yetkililer olası şiddet olaylarının önüne geçmek için eylemlere müdahale konusunda başlangıçta tereddütte kaldı. Ancak protestoların devam etmesine bazı kesimlerden gelen eleştirilerin artmasıyla, Başbakan Justin Trudeau Pazartesi günü Acil Durum Yasası’nın devreye sokarak emniyet güçlerine yollara barikat kurulmasını ‘yasadışı ilan etme yetkisi’ verdi.

Ottawa emniyet yetkilileri, dün yaptıkları açıklamada protestocuları uyararak, polisin kent merkezindeki gösterilere karşı “harekete geçmek üzere” olduğunu belirtmişti. 300’den fazla kamyonun kent merkezinden çıkarılması için de operasyon başlatıldı.

Ottawa’da meclis binası çevresine park eden kamyon sürücüleri gösterilerinin bir parçası olarak bir süre boyunca sürekli korna çalarak kent sakinlerinin tepkilerine neden olmuştu.

Kamyon sürücülerinin başlangıçta COVID-19 aşısı zorunluluğuna karşı başlattıkları eylem daha sonra genel olarak tüm pandemi önlemlerine ve Başbakan Trudeau hükümetine muhalif bir gösteriye dönüştü.

Protestocuların ‘Özgürlük Konvoyu’ adını verdikleri eyleme ABD ve Avrupa ülkelerindeki bazı gruplardan da destek geldi.

VOA tarafından geçilen Ottawa Polisi Protestocuları Gözaltına Alıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ottawa Polisi Protestocuları Gözaltına Alıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ottawa Polisi Protestocuları Gözaltına Alıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.