Otel çalışanlarının yüzde 25’inin sektöre geri dönmeyeceğini tahmin ediyoruz

Otel çalışanlarının yüzde 25’inin sektöre geri dönmeyeceğini tahmin ediyoruz

ABONE OL
16:41 - 18/01/2022 16:41
Otel çalışanlarının yüzde 25’inin sektöre geri dönmeyeceğini tahmin ediyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Accor Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sébastien Bazin, Tophotel’e verdiği demeçte, Covid-19 salgını sırasındaki endişelerini ve deneyimlerini, çalışanların neden turizm endüstrisinin merkezinde olduğunu paylaştı.

Tüm çabalara rağmen, Accor pandemi sırasında kaç çalışanını kaybetti? Ayrılan çalışanlarınızı tekrar geri kazanmak için nasıl bir strateji izliyorsunuz? sorusunu Bazin şöyle cevapladı.

“Otel çalışanlarının yüzde 25’inin pandemi sırasında başka sektörleri keşfettikten sonra artık turizme geri dönmeyeceğini tahmin ediyoruz. Accor’da 2020 bu sayı yüzde 20 civarındaydı. Zorluklara rağmen, çalışanları sektörümüze çekmek ve tutmak için elimizde birçok önemli görüş mevcut.

Şimdi biz şunu göstermeliyiz:

Sektörümüzde çalışanların aile ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla çalışma saatleri esnekliği sunduğumuzu ve ayrıca mesleki gelişim için bir dizi fırsat sunulan ve insanlara rahat bir ortam sağlayan bir sektör olduğumuzu göstermeliyiz.

Güçlü yönlerimizden biri şirket içi eğitim ve ileri eğitim programıdı.

Sekiz bölgesel akademiden oluşan uluslararası ağımız, tüm Accor çalışanlarına çok çeşitli eğitim fırsatlarına erişim sunar. Bu girişim aracılığıyla 900’ün üzerinde sertifikalı eğitmen ve 250 eğitim modülü mevcut ve iş gücümüzün yüzde 93’üne ulaşılıyor.

“Her zaman iyi ve anlayışlı çalışanların sektör için önemini ve otellerinizde misafirlerin her zaman onlarla ilgilenen robotları değil insanları bulacağını vurguladınız. Pandemi bu açıklamada bir şey değiştirdi mi? sorusunu ise Bazin şöyle cevapladı:

“Korona salgını, temassız teknolojinin yayılmasını ve daha da gelişmesini hızlandırdı. Yine de, insan etkileşimlerinin ve deneyimlerinin her zaman önemli olduğuna ve teknolojik çözümlerle değiştirilemeyeceğine kesinlikle inanıyorum. Başkalarını ağırlamak işimizin merkezinde yer alır. Ancak doğru teknoloji, konuklarla daha fazla zaman geçirmemize ve onlara kişiselleştirilmiş bir konaklama sunmamıza yardımcı olabilir.”  Resim: © Accor

TOUREXPI tarafından geçilen Bazin: Otel çalışanlarının yüzde 25’inin artık sektöre geri dönmeyeceğini tahmin ediyoruz haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bazin: Otel çalışanlarının yüzde 25’inin artık sektöre geri dönmeyeceğini tahmin ediyoruz haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bazin: Otel çalışanlarının yüzde 25’inin artık sektöre geri dönmeyeceğini tahmin ediyoruz haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.