Ortadoğu’da gerilimin daha da artmasıyla petrol fiyatları güne yükselişle başladı

Ortadoğu’da gerilimin daha da artmasıyla petrol fiyatları güne yükselişle başladı

ABONE OL
10:30 - 30/01/2024 10:30
Ortadoğu’da gerilimin daha da artmasıyla petrol fiyatları güne yükselişle başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Petrol fiyatları Salı gününe yükselişle başladı. Ortadoğu’da gerilimin daha da artması, ABD’nin İran’a karşılık vermesi ihtimali fiyatların yukarı yönlü seyrine etken olarak yorumlanıyor.

DBS Bank’ın enerji sektörü takım lideri Suyro Sarkar, petrol fiyatlarının 80 doların üzerinde seyrettiğini, bunda jeopolitik risklerin ve Ortadoğu’daki gerilimin etkili olduğunu kaydetti.

Sarkar’a göre Washington, Ürdün’de ABD askerlerinin yaşamını yitirdiği saldırıya güçlü bir karşılık vermez ise fiyatların bir iki hafta içinde düşmesi sağlanabilir.

Sarkar’a göre, eğer durum kötüleşirse ve daha katı yaptırımlar uygulanırsa belli bir süre doların varil fiyatı 80-100 dolar arasında seyredebilir.

Washington, Ürdün’deki saldırının ardından güçlerini korumak için bütün gerekli adımları atacağının mesajını veriyor.

İsrail-Hamas savaşının başlamasından bu yana ilk defa Amerikan askerlerinin yaşamını yitirmesi piyasaları endişelendirmiş durumda.

Avustralya Commonwelath Bankası’nda uzman Vivek Dhar da Amerikan-İran geriliminin artması halinde ve özellikle de bu doğrudan çatışmaya dönüşürse İran’ın petrolü bundan etkilenir.

Dhar, İran’ın petrol ihracatının muhtemel ek yaptırımlardan en fazla etkilenecek alan olduğunu belirtiyor.

Dhar ayrıca İran’ın vereceği yanıtın da önemli olduğuna dikkat çekiyor ve Tahran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatma tehdidinde bulunmasının önemli bir endişe kaynağı olduğunun altını çiziyor.

Küresel petrolün yüzde 15-20’si Hürmüz Boğazı’ndan geçiyor.

VOA tarafından geçilen Ortadoğu’da gerilimin daha da artmasıyla petrol fiyatları güne yükselişle başladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Ortadoğu’da gerilimin daha da artmasıyla petrol fiyatları güne yükselişle başladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Ortadoğu’da gerilimin daha da artmasıyla petrol fiyatları güne yükselişle başladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.