“Operasyonda 371 Terörist Etkisiz Hale Getirildi”

“Operasyonda 371 Terörist Etkisiz Hale Getirildi”

ABONE OL
22:39 - 12/09/2022 22:39
“Operasyonda 371 Terörist Etkisiz Hale Getirildi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün 4 askerin hayatını kaybettiğinin açıklandığı Kuzey Irak’ta PKK’ya karşı yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu’na ilişkin ayrıntı paylaştı. Hulusi Akar, operasyonda şu ana kadar 371 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Kuzey Irak’ta operasyon bölgesinde arama-tarama faaliyeti esnasında terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada dört askerin öldüğünü ve iki askerin de yaralandığı belirtilmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bugün bir gazetecinin Pençe-Kilit Operasyonu’nda son duruma ilişkin yönelttiği soruyu yanıtladı.

Operasyonun 148’nci gününe gelindiğini hatırlatan Bakan Hulusi Akar, bugüne kadar 400’den fazla sığınak ve mağaranın temizlendiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde ve sosyal medya hesabında paylaşılan göre Hulusi Akar, “teröristlerin yerleştirdiği 2 binden fazla mayın, el yapımı patlayıcı imha edildi” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonda şu ana kadar 371 teröristin de etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Akar, “Arazi yapısının sert olması nedeniyle birçok teröristin cesedine daha sonraki operasyonlarda rastlıyoruz. Dolayısıyla bu rakamın 371’den çok daha fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz” şeklinde konuştu.

Bakan Hulusi Akar, bölgede teröristlerin silah deposu olarak kullandığını belirttiği iki mağaranın tespit edildiğini ve mağaralarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini söyledi.

Dört asker için cenaze töreni düzenlendi

Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, Piyade Uzman Çavuş Harun Yıldırım, Piyade Uzman Çavuş Savaş Borlu, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gökhan Ağıl ve Piyade Uzman Çavuş Fatih Kalkan’ın Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada hayatlarını kaybettiği belirtilmişti.

Kuzey Irak’ta dünkü çatışmada hayatını kaybeden dört asker için bugün memleketlerinde cenaze törenleri düzenlendi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan operasyon başlattığı açıklanmıştı.

VOA tarafından geçilen “Operasyonda 371 Terörist Etkisiz Hale Getirildi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Operasyonda 371 Terörist Etkisiz Hale Getirildi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Operasyonda 371 Terörist Etkisiz Hale Getirildi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.