Onur ödüllerinin gerekçeleri açıklandı

Onur ödüllerinin gerekçeleri açıklandı

ABONE OL
15:06 - 20/02/2022 15:06
Onur ödüllerinin gerekçeleri açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

26.Nürnberg Türk-Alman Film festivalinde bu yıl ödüller Claudia Tronnier, Dr. Ahmet Boyacıoğlu ve Perihan Savaş’a verilecek.

11 Mart 2022 tarihinde başlayacak olan ve başkanlığını Adil Kaya, yönetmenliğini de Ayten Akyıldız’ın yaptığı 26.Nürnberg Türkiye-Almanya Film festivalinde bu yıl onur ödülü alacakların isimleri ve gerekçeleri açıklandı. Buna göre ödüller, Türkiye Almanya Film Festivali bu yıl çalışmaları ve sinema kültürü anlayışıyla kültürlerarası ve uluslararası kültür ve sanat diyaloguna çok önemli katkılarda bulunmuş olan Claudia Tronnier, Dr. Ahmet Boyacıoğlu ve Perihan sinema insanına veriliyor. Gerekçeler şöyle:

Claudia Tronnier

ARTE –Sinema ve Televizyon Filmleri Genel Başkanı ZDF’nin Das kleine Fernsehspiel adlı redaksiyonda Almanya sinemasının genç yetenekli sinemacılarına yıllardır gösterdiği özel ilgi ve verdiği teşvikle Alman Türk sinemasının çok büyük bir başarıyla oluşmasını sağladığından dolayı Sayın Claudia Tronnier’e festivalimizin onur ödülü verilmiştir.

Das kleine Fernsehspiel’in ortak yapımları ve bu redaksiyonun ve özellikle redaksiyon yöneticisi Claudia Tronnier’in yıllarca sürdürdüğü son derece tutkulu çalışmaları olmadan, Almanya’nın kültürlerarası yaşamına ve hayatımızdaki çeşitliliğe çok büyük katkılar sağlayan, Türkiye kökenli göçmenlerin Alman toplumunda hızlıca saygınlık kazanmalarının yolunu açan, Almanya toplumuyla bütünleşmesini hızlandıran Alman-Türk sinemasının ortaya çıkması pek mümkün olmayacaktı. Claudia Tronnier’e onur ödülü açılış gecesi galasında takdim edilecek.

 Dr. Ahmet Boyacıoğlu

Leiter des Internationalen Antalya Golden Orange Filmfestivals Künstlerischer Leiter des Festival On Wheel Ahmet Boyacıoğlu için kültür ve sanat alışverişi her zaman çift yönlüdür. Kendisinin ve ekibinin yorulmak bilmez çabalarıyla taşradaki şehirlerin sinema kültürüyle tekrar tanışmasını sağlamıştır. Birçok Türkiye yapımı filmlerin uluslararası film piyasasında pazarlanabilmeleri için özverili çalışmalar yapmıştır. Avrupa içi uluslararası ortak film yapımlarına verdiği destekten sadece Türkiye’den değil, Avrupa ülkelerindeki birçok sinemacılar da fevkalade yararlanmıştır. Boyacıoğlu ve arkadaşları kurdukları Ankara Sinema Derneği ile Avrupa kültürünü sanat sineması aracılığıyla Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar taşımışlardır.

Sinema sanatı aracılığıyla Türkiye’yi Avrupa kültürü ve sinema pazarıyla buluşturması nedeniyle, Avrupa içinde kültür sanat diyaloğuna verdiği fevkalade katkıları ve Türkiye’yi de dahil ederek bir Avrupa kimliğinin oluşması sürecin everdiği çok değerli uğraşları için Sayın Dr. Ahmet Boyacıoğlu ‘na Türkiye Almanya Film Festivali onur ödülü verilecek  Ahmet Boyacıoğlu ‘na onur ödülü açılış gecesi galasında takdim edilecek.

Perihan Savaş

Perihan Savaş oyunculuk sanatıyla çok çeşitli karakterleri müthiş bir başarıyla oynamış, bir Anadolu köyünde yaşayandan şehirde çalışanlara, kendine son derece güvenen bir kadına kadar çok çeşitli kadın karakterlerini oyunculuk yeteneği ve anlayışıyla zekice canlandırmıştır. Savaş’ın üstlendiği rollerle özdeşlik kuran kadınlar, toplumsal mücadeleleri için cesaret almışlardır. Kadınların özgürleşmesinin sancılı bir süreçten geçtiği Türk toplumunun geniş kesimlerine Savaş her zaman rol modeli olmuştur.

Perihan Savaş ‘a, 1970’lerden günümüze Türk sinemasındaki performansıyla Türkiye sineması oyunculuğunu uluslararası platforma taşıması nedeniyle ve toplum içerisinde kadın mücadelesinde öncü rol modeli için Türkiye Almanya Film Festivali onur ödülü verilmiştir. Perihan Savaş ödülünü 19 Mart akşamı alacak

Önceden ödül alan sanatçılar

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.