Olaf Scholz AB’yi İsrail’e destek vermeye çağırdı

Olaf Scholz AB’yi İsrail’e destek vermeye çağırdı

ABONE OL
21:23 - 26/10/2023 21:23
Olaf Scholz AB’yi İsrail’e destek vermeye çağırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği ülkelerini İsrail’e destek vermeye davet etti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi için AB Konseyi binasına girişinde gazetecilere açıklama yaptı.

“Şimdi konu, Hamas’ın korkunç saldırısına karşı kendi ülkesini savunan İsrail’i desteklediğimizi bir kez daha açıkça ifade etmemizdir.” diyen Scholz, tüm esirlerin serbest bırakılması ve Gazze’deki insanlara insani destek verilmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Başbakan Scholz, çatışmanın bölgede büyümesini önlemek için her şeyin yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Kuzeyde Hizbullah’ın kendi faaliyetleriyle savaşa girmesi ya da İran ve vekillerinin bir şekilde müdahale etmeye çalışması olmamalı.” ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin “Sizce İsrail Hamas’ı yok etmek için ne kadar ileri gidebilir?” şeklindeki sorusuna Scholz, İsrail’in kendisini yönlendiren insani ilkelere sahip demokratik bir devlet olduğunu savunarak, bundan dolayı İsrail ordusunun da yaptığı şeylerde uluslararası hukuktan kaynaklanan kurallara riayet edeceğinden emin olunabileceğini, bu konuda hiçbir şüphe duymadığını kaydetti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.