Nürnberg’de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı

Nürnberg’de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı

ABONE OL
21:57 - 29/10/2019 21:57
Nürnberg’de Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

CUMHURİYETİMİZİN 96.yılı, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz’ ve eşi Farzane Deniz’ in, Maritim Otelinde verdiği kabul töreniyle kutlandı. Törende, Bavyera Hükümetin adına, Orta Frankonya Valisi Thomas Bauer, Eski Bavyera Başbakanı Günther Beckstein’ın   yanı sıra çok sayıda Türk Sivil Kuruluş başkan ve temsilcileri ile Alman davetli hazır bulundu.

Davetlileri kapıda karşıladı

Başkonsolos Serdar Deniz eşi Farzane Deniz ile Başkonsolos Yardımcısı Selçuk Eke, davetlileri kapıda karşıladı.

Milli marşlar çalındı

Program, Türk ve Alman milli marşlarının çalınması ile başladı. Ardından, Cumhur Başkanı Tayip Erdoğan’ın mesajı Türkçe ve Almanca olarak okundu.

Cumhuriyet Kurucularını minnetle andı

Başkonsolos Serdar Deniz yaptığı konuşmasında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, cumhuriyetimizin kurulması ve yaşatılmasını sağlayan tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle andığını belirtti.

Serdar Deniz iki ülke ilişkilerine de değinerek şöyle konuştu:

İki ülke arasında güçlü temeller var

“Bugün itibariyle, iki ülke ilişkilerinde, Suriye, terörle mücadele ve mülteci meseleleri gibi konularda ortaya çıkan görüş ayrılıklarından kaynaklanan bir gerginliğin yeniden egemen olduğunu görmek elbette üzücü.  Ancak, Türk-Alman ilişkilerinin bu tür geçici sarsıntılardan etkilenmeyecek kadar güçlü temellere sahip olduğu da şüphe götürmez bir gerçek “

Vali Thomas Bauer’de konuşmasında, uzun zamandır Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin 3 milyon mülteciyi ülkelerinde barındırması takdire şayandır dedi.

Kabul törenine katılan 400’ü aşkın davetliye ikramda bulunuldu.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN /NÜRNBERG
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.